Un dels conceptes que guia l’acció política de Compromís és l’Estat de benestar. Fets i no paraules. En aquest senti,t vam poder conèixer en el treball que la comunitat educativa ha alçat al Col·legi d’Educació Especial Castell Vell a Castelló. En el seu 10é Aniversari acompanyarem el conseller Vicent Marzà a través de les instal·lacions que el centre ofereix als prop de 100 alumnes que la institució acull per tal d’educar-los i posar en valor les potencialitats que aquest alumnat atresora. Cadascú treballa dins de les seues possibilitats i amb un esforç notable per tal de contextualitzar les situacions educatives si professionals.

Fruit del seu treball, el centre ha estat guardonat en els premis Soler i Godes, precisament per la seua labora constant i regular que vol posar una falca inclusiva en el camí dels alumnes que ingressen en el centre. El programa d’activitats que proposa la iniciativa POTS així ho testimonia.

Tot plegat amb l’objectiu d’oferir oportunitat reals d’inclusió als alumnes, amb un desplegament de mitjans públics que em fa, sincerament, sentir-me orgullós del treball dels professionals docents que dia a dia, pols a pols, van embolcallant el CEE Castell Vell d’il·lusió i ganes de progressar. És un exemple del que haurien de presidir totes les accions polítiques, és a dir, propiciar el benestar de la ciutadania en tota la seua dimensió, sense posar-nos límits.

En aquest sentit, vam veure com a pesar de tots els esforços, la contractació d’aquest alumnat quan ixen de l’entorn escolar no és fàcil, no ja tant per la seues potencialitats sinó pel fet que manquen iniciatives empresarials que aposten per la inclusió d’aquests ciutadans i ciutadanes que poden treballar perfectament en negocis relacionats amb l’hostaleria o el comerç, per posar només dos exemple.

Pensem que una peça important en aquesta direcció és que la iniciativa privada (com ja fa el sector públic) puguera convertir-se en una vertadera plataforma de contractació i donar eixida a la tasca que centres com el Castell Vell ja estan acomplint en l’actualitat. És tracta, en aquest cas, de maximitzar el benefici social i que arribe a tothom i de fer de la inclusió un element important dins de la responsabilitat social de les empreses.

*Regidor d’Educació i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló