Per tercer any consecutiu, la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda de l’Alcora ha sigut protagonista a Cevisama. Enguany, l’Ajuntament ha triat el saló valencià per presentar les primeres actuacions dins del projecte de recuperació i posada en valor que han començat a veure la llum els últims mesos.

No redundaré en aquest article sobre la rellevància històrica, patrimonial, social… de la Reial Fàbrica. Hui vull parlar de la importància que, gràcies al projecte que està ara en marxa, tornarà a tindre la manufactura comtal per a l’Alcora.

Estem parlant d’un espai de 9.000 m², una gran superfície que podrà donar solució a moltes necessitats socials, culturals, lúdiques, etc. del nostre poble, ja que en aquest projecte no només tindrà cabuda la musealització dels espais originals, sinó que acollirà molts altres usos que decidirem entre totes i tots. Perquè aquest és un projecte de totes i tots els alcorins.

La posada en valor de la Reial Fàbrica és una iniciativa tan important que està atraient destacades col·laboracions econòmiques cap a l’Alcora. Ho vull deixar clar perquè el PP està fent una campanya en contra del mateix, difonent el fals missatge que l’Ajuntament està centrant tots els seus esforços en la Reial Fàbrica, descurant la resta. Res més lluny de la realitat. Ni un euro destinat a arreglar carrers o realitzar millores urbanístiques va a la Reial Fàbrica. Ni un euro destinat a polítiques d’ocupació va a la Reial Fàbrica. Ni un euro destinat a polítiques socials va a la Reial Fàbrica. El que aporta l’Ajuntament a aquest projecte representa aproximadament un 1% dins del pressupost global de 2019. Perquè us feu una idea, és la quarta part del que li va costar a l’Ajuntament --quan governava el PP-- el parc Germanes Ferrer Bou. Sobren les paraules.

És més, gràcies al projecte de la Reial Fàbrica, de moment, l’Ajuntament ha aconseguit més de 600.000 €. I amb la declaració de BIC s’obrin les portes a noves ajudes. Que ningú ho dubte, aquest és un gran projecte per a l’Alcora, pel seu gran valor cultural, patrimonial, social, urbanístic, turístic… compatible amb les altres necessitats del nostre poble.

*Alcalde de l’Alcora