Benvolguts lectors, fa unes setmanes s’aprovava al Parlament Europeu una modificació del règim d’importació de cítrics del sud d’Àfrica, que ens deixa en una situació de molta debilitat.

Si no teníem prou amb tots els revessos que ha patit el nostre producte més apreciat, la taronja, només ens faltava aquesta mesura tan cruel, enrevessada i insolidària. Fins ara, els cítrics del sud d’Àfrica podien ser importats sense aranzels fins al 15 de setembre i, a partir d’aquesta data, si els sud-africans volien portar les seues taronges a la Unió Europea, havien de pagar unes taxes marcades.

Gràcies a la modificació del règim d’importació, els cítrics del sud d’Àfrica podran arribar fins al 30 de novembre, coincidint amb l’època forta de les navelines, perjudicant molt notablement el nostre producte i els nostres llauradors.

Aquesta mesura no té precedents, per l’atac que suposa, i perquè només va rebre els vots en contra dels eurodiputats valencians, murcians i andalusos, que van demostrar que la gravetat del tema està per damunt dels colors polítics. Allà, al Parlament Europeu, tenim el nostre eurodiputat, Jordi Sebastià, que aquest divendres, només arribar de Brussel•les, va venir a Vila-real, on vam celebrar un sopar col•loqui amb tots els llauradors i veïns interessats pel tema, als quals va explicar la situació en persona i va escoltar les seues reivindicacions.

Des de Compromís treballem a favor de la nostra terra i dels seus interessos. Per això, el dilluns passat vam presentar una moció al Ple, que es va convertir en declaració institucional amb el suport de tots els grups polítics. Perquè estimem la nostra terra: PROU de maltractament al nostre camp. H

*Portaveu del grup municipal de Compromís per Vila-real i primer tinent d’alcalde