Ningú va dir que fora fàcil. Que comptar amb 10 milions d’euros per recuperar la ciutat que totes i tots volem a través de les ajudes europees és treball de gestió i coordinació. Treball per coordinar als veïns i veïnes en projectes per millorar la Borriana que tenim gravada en els conscients. I es tracta, no sols d’aconseguir la inversió, que això ja ho tenim, sinó també de fer-la realitat en els pròxims anys.

Aquesta setmana comencen els treballs de la coberta del Mercat Municipal. Coordinar obres, comerços, veïns i veïnes, i serveis públics. Tot d’una, per a que el nou mercat siga més sostenible, i que la refrigeració, i els serveis siguen millor del que estan ara. Ningú va dir que fora fàcil, però entrar en els Feder, suposa entrar a gestionar una inversió necessària per a Borriana. Després de molt parlar i llegir, la coberta del mercat començarà a substituir-se aquesta setmana. Una grua serà l’encarregada de donar una imatge més moderna al nostre mercat, però sobretot, més sostenible. Si pel matí retiren l’antiga coberta, per la vesprada es col·locarà la nova, de manera que el mercat sempre estiga cobert i sense problemes per als comerciants, i tampoc per als veïns.

I mentre, Borriana ha de seguir treballant per recuperar la imatge que totes i tots volem. Per això, seguim treballant en els projectes immersos en els Feder, com l’entorn de Sant Blai, que després de realitzar el procés de participació del veïnat, ara falta comptar amb el projecte final, i que en el tercer trimestre d’aquest any comencen unes obres per revaloritzar l’entorn de la ermita del nostre patró. Una zona que poques vegades o mai ha estat centre de reformes en la ciutat, i que necessita una millora per a reviure històries de Borriana, i com a imatge de benvinguda a la mateixa. El carril bici de la carretera del Grao, el parking i carril bici cap a l’estació de ferrocarril, el barri de La Bosca, el refugi antiaeri del Camí d’Onda, el Museu Faller... són projectes en la ment dels borrianencs i borrienques per fer-los realitat.

Cal treballar sense parar per a que els projectes que Borriana ha aconseguit es materialitzen, i sobretot, els puguen gaudir els nostres veïns i veïnes. Borriana, ciutat europea.

*Regidor Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana