L’entrada al parlament de Vox ens ha portat a la degradació del debat polític valencià fins a llocs insòlits.

Aquesta força d’extrema-dreta que no respecta el pluralisme social ni polític, ni els Drets Humans, altera el normal funcionament del parlament i trenca consensos bàsics com la lluita contra la violència de gènere i masclista. El seu discurs incitant a l’odi contra les persones més vulnerables: dones, immigrants, col·lectiu LGBTI, o persones amb diversitat funcional (l’altre dia en les Corts van votar en contra d’una iniciativa que demanava ajudar a les persones amb sordceguera) els obsessiona fins a tal punt, que en plena tramitació de la llei de pressupostos de la Generalitat, són l’únic grup polític que no ha presentat cap esmena! No sé si és que s’han oblidat, o que damunt de feixistes, són uns malfeiners!

Si pensàvem que ho havíem vist tot amb l’episodi vergonyós protagonitzat per Ortega Smith, encara ens faltava l’actuació estel·lar de Vox a les Corts, on es van atrevir a mostrar una esvàstica nazi a mig ratllar al costat del símbol comunista, ben ratllat. Una clara provocació que ens va fer moure totes les entranyes. Molts van abandonar l’hemicicle, altres li vam donar l’esquena. No li anàvem a donar el gust al Sr. de Vox de fer-se amb el parlament valencià quan no creuen en aquesta institució i volen eliminar les Comunitats Autònomes per a retornar, com en època franquista, tot el poder a Madrid.

Davant tot açò, Compromís ha impulsat l’Acord per la Democràcia i els Drets Humans a les Corts Valencianes, al que esperem que se sumen tots els grups parlamentaris democràtics, amb l’objectiu de salvaguardar la democràcia valenciana i fer un cordó sanitari davant aquesta formació feixista i totalitarista.

Amb el feixisme no calen debats! Cal combatre’l i fer-lo fora de totes les institucions democràtiques!

*Diputada per Compromís