El dia 19 de Març els països catòlics celebrem el Dia del Pare.

Encara que a aquestes dates el consumisme aflora, el cert és que qualsevol acció que li demostre a ton pare que el recordes o que el vols el farà completament feliç. Una crida telefònica, una visita, un dinar per a celebrar-ho o simplement una abraçada l’omplirà de goig i satisfacció.

En una situació normal, els xiquets i xiquetes hagueren passat aquesta setmana preparant a l’escola algun detall i el dia de Sant Josep, en despertar-se hagueren anat corrent a donar-li-ho, amb l’alegria que això comporta per al progenitor.

Malauradament, estem davant d’una situació excepcional, una alarma sanitària que ens ha obligat a canviar els nostres hàbits i costums. Aquesta vegada els nostres fills no ens podran preparar un regalet fet per ells mateix. Alguns pares traurem un avantatge, ja que durant aquests dies podrem passar més temps que mai en els nostres fills, un temps diferent al que es passa en vacances, un temps en els qual ens estem obligant a seguir unes rutines i que farà viure i veure la nostra relació d’una manera més ampla. Ise és el nostre regal hui.

Altres pares, i altres fills no tindran tanta sort. Els sanitaris, els treballadors de sectors com la distribució, l’alimentació, la seguretat o la neteja són exemples de pares que no podran estar en els seus fills, o de fills que no podran abraçar als seus pares. Per a eixos pares i fills aquesta felicitació i reconeixement.

Però encara hi ha un altre cas. Un que a mi particularment em dol. Les residències de gent major han hagut de restringir completament les visites. No hi havia més remei. En una d’elles està mon pare. Aquest any, que podria ser l’últim, no podré donar-li dos besos i una abraçada ben forta. Sé que estarà ben cuidat, sé que la gent que treballa en dependència són grans professionals i persones, i faran tot el possible per que els nostres majors no es senten sols, per a tots ells un agraïment de tot cor.

I per als pares que esteu interns i que no podreu veure als vostres familiars: Felicitats pare.

Portaveu de Cs i diputat provincial