El cap de l’oposició de Portugal, el conservador Rui Rio, ha remés una missiva als seus militants per fer pinya en l’actual context. «Lamentablement, en la vida política no sempre es dóna esta unió contra un enemic comú, ja que no és estrany que apareguen els que no es resisteixen a la temptació d’intensificar els atacs al govern de torn (...). En la meua opinió eixa no és, en estos moments, una postura èticament correcta. I no és, tampoc, una posició patriòtica».

«Lamentablement», una carta d’este estil és impossible al Parlament espanyol. I no només ara, sinó des de fa molts anys. Dècades, diria jo. Governe qui governe i estiga a l’oposició qui estiga, els dos grans partits --i actualment d’altres satèl·lits-- sempre han buscat fer sang en l’adversari en moments difícils, intentant traure rèdit polític a les crisis. I ara, desafortunadament, no està sent diferent.

Tot i això, encara queden reductes semblants al que existeix a Portugal, especialment en alguns municipis, en què tots els grups polítics, tots els regidors, tenen la suficient altura de mires per tal de treballar conjuntament en pro del poble. I això és el que ocorre, per exemple, a Betxí, de la qual cosa n’estic molt orgullós.

En les últimes juntes de portaveus telemàtiques que hem celebrat, el to de les intervencions ha sigut relaxat, obert, comprensiu, d’acord amb la situació en què ens trobem. No ha existit la crítica gratuïta, sinó els comentaris de millora, l’aportació d’idees, la presentació de propostes. Com s’ha fet la immensa majoria de vegades al nostre ajuntament.

I AIXÓ ÉS EL QUE he traslladat estos dies a la ciutadania, que ho ha agraït massivament: el fet que tos estem col·laborant conjuntament per tal que Betxí tire endavant com més prompte millor. Estic segur que exemples com este n’hi ha més i pense que s’haurien de posar en valor. Especialment, en moments com l’actual.

*Alcalde de Betxí