Tot i que encara falten set mesos per a les eleccions municipals, és a dir, encara ens queda molta feina per fer, sembla que alguns ja estan nerviosos i pareix que han començat ja la campanya electoral. Ara tot són presses i volen fer en este temps el que no han fet durant vora tres anys i mig. Imagine que és perquè les perspectives que tenen no són massa bones.

A pesar d’això, és legítim i lògic que intenten, com dic, fer el que no han fet en tota la legislatura. De fet, els populars per exemple no han presentat formalment en el ple ni una sola proposta de millora per al municipi des de fa mesos, molts mesos. Supose que, entre d’altres coses, per la desbandada interna que tenen. I és que en 2015 van obtindre dos regidors i, des d’aleshores, les dimissions s’han succeït regularment fins a tal punt que en estos moments ocupen la cadira el que anava de número 7 i el que anava de 9.

En este context, com dic, és normal que ara intenten posar-se les piles de pressa i corrents. Però el que no és normal és que ho facen a qualsevol preu. I és que en les últimes setmanes han passat per damunt dels mínims ètics exigibles en un partit que ha governat Betxí durant huit anys. No només m’han «disparat» personalment i insultat públicament, sinó que les seues accions es basen en dos pilars: la falsedat i l’ànsia per donar mala imatge al nostre poble.

L’últim exemple, és paradigmàtic. Afirmar en un vídeo que en la Fase V de Restauració del Palau, la Diputació de Castelló aporta 47.520 € és una mentida com una casa, ja que la subvenció de l’ens provincial per a esta obra és de 263.751 €. El PP de Betxí va per lliure. I menteix sistemàticament, encara que en la seua mentida deixe en evidència les accions que el seu mateix partit duu a la Diputació. Tarradellas ja ho va dir fa anys: «en política es pot fer tot, menys el ridícul». I mentir, afegiria jo. I en això estan.

*Alcalde de Betxí