Donar la benvinguda a la Festa de la Carxofa és cada any una nova oportunitat per expressar el meu agraïment a totes aquelles persones que han fet possible que, al llarg d’aquestes 27 edicions, Benicarló s’haja convertit en una referència gastronòmica de primer ordre.

Perquè hem aconseguit donar un valor afegit al treball dels nostres llauradors i llauradores que, amb la seua lluita diària, extrauen el millors fruits de la terra per portar-los a la taula.

Perquè hem situat Benicarló com a referent gastronòmic, de la mà dels restauradors que any rere any s’inventen les receptes més originals i exquisides amb la carxofa com a protagonista.

Perquè Benicarló ha fet un pas endavant en el mapa turístic gràcies a aquesta Festa de la Carxofa que ens permet desestacionalitzar la temporada i convertir els mesos de gener i febrer en un altre mes d’agost.

I, sobretot, perquè hem aconseguit que aquests tres valors (l’agricultura, la gastronomia i el turisme) s’hagen aliat tots a una per tal de situar la Festa de la Carxofa al capdamunt del calendari festiu i gastronòmic de la Comunitat Valenciana i més enllà.

ÉS PER AIXÒ, perquè volem continuar creixent i assolint més i més reptes, que enguany serà un honor tindre a Benicarló una persona del carisma i la potència mediàtica de Mikel López Iturriaga, fundador i creador del web El Comidista, una autèntic referent en el món de la gastronomia. Ell ha acceptat ser la nostra Carxofa d’Or i a ell li encomanarem fer d’ambaixador de la nostra Carxofa de Benicarló allà on vaja.

També a Mari Carmen Arín, la nostra homenatjada d’enguany, li demanarem que continue per aquest camí de l’esforç i el treball diaris que tants bons fruits ens han donat. I, si pot ser, que transmeta la seua passió per la terra a les generacions futures que han de continuar el treball que ella i els seus avantpassats han començat.

I finalment, a totes les persones que cada any disfruten de la nostra Festa: de Benicarló, de la comarca, de la província, de la Comunitat Valenciana, de la resta d’Espanya... Els vull dir que la Festa de la Carxofa és molt més que una oportunitat per a disfrutar de la bona taula. La Festa de la Carxofa és la nostra essència i representa tot allò que som: un poble que mira al futur sense oblidar les seues arrels.

*Alcaldesa de Benicarló