Hui comencen les festes del Roser al meu poble. Durant els pròxims 9 dies els almassorins gaudirem de concerts, exposicions, activitats esportives, culturals i religioses, de la família i dels amics. Però ho farem amb un compromís molt clar: el de mantindre el civisme.

Freqüentment, l’ambient festiu legitima comportaments que poden derivar en situacions de violència envers les dones. Per això, des de l’Ajuntament d’Almassora, hem activat una campanya amb l’objectiu de conscienciar la població de la necessitat de practicar la tolerància zero davant conductes denigrants o violentes cap les dones, una acció que focalitzarem especialment en els joves, ja que són els que més exposats estan a aquestes situacions de risc.

Durant la junta de seguretat prèvia a les festes, vam establir, en col•laboració amb la Policia Local, la Guàrdia Civil, la Policia de la Generalitat i la subdelegació del Govern, les mesures per tal de garantir el correcte desenvolupament dels actes festers. No obstant això, cap dispositiu és més efectiu que la responsabilitat personal, motiu pel qual he d’insistir a demanar respecte i apostar per la convivència.

D’ALTRA BANDA, és important destacar que durant aquests dies de celebracions la quantitat de fem generat al poble augmenta considerablement. Volem que penyes, colles i grups d’amics tinguen més fàcil que mai fer la separació de residus i per això hem repartit bosses per tal facilitar la recollida selectiva.

Encetem unes celebracions plurals i respectuoses amb les tradicions que hem organitzat amb molta dedicació i que portaran molts visitants al nostre poble. Aprofite per a donar les gràcies als membres de la Junta Local de Festes, a la regina, Marta Gargallo, i a la cort d’honor per la intensiat amb la qual viuen i ens han fet viure les festes. Als almassorins, els desitge que gaudisquen d’aquests dies i als veïns de les poblacions properes, els convide a visitar-nos, riure, ballar i donar la benvinguda a la tardor a Almassora. Bones festes del Roser! H

*Alcaldessa d’Almassora