Moltes vegades, quan s’ocupa un càrrec per primera vegada, el més fàcil és no canviar res, deixar tot tal qual està. Això és el més còmode, però no és valent. El més valent és prendre decisions, adoptar mesures per intentar millorar les coses que no estaven funcionant bé.

Vanessa Périz, la nova regidora de Festes de l’Alcora, és d’eixes persones que advoquen per aquesta segona opció. Una dona valenta, treballadora i decidida, que en temps rècord ha aconseguit tancar un molt bon programa per a 17 dies de festes i que s’ha atrevit a introduir canvis pensant en l’interés general.

Un dels actes que enguany ve amb novetats és el concurs de disfresses, un dels més participatius de les celebracions. D’una banda, per primera vegada, serà una festa temàtica, totes les disfresses versaran sobre pel·lícules. Una altra novetat és que, abans de la desfilada, se celebrarà un tardeo. Per la nit actuarà Centauro, una veterana orquestra que ens ha fet passar grans moments. Aquestes són alguns dels canvis amb els quals es pretén animar a la participació i realçar un acte en declivi.

Un altre dels esdeveniments més participatius, el sopar de pa i porta, enguany canviarà d’ubicació i passarà de la Pista Jardí a la campa de camions. No es fa per capritx, es fa per motius de seguretat, i això està per davant de tot. És un acte al qual assisteixen al voltant de 3.000 persones i l’espai de la Pista s’ha quedat menut per a tan elevada participació, tenint en compte les taules i cadires necessàries. Després d’estudiar amb tècnics municipals diferents opcions, es va concloure que el millor lloc era la campa de camions. Amenitzarà l’esdeveniment altre vell conegut de les festes alcorines, el Pulpo.

Aquests són alguns exemples. Està clar que els canvis poden eixir bé o poden eixir malament, en aquest cas sempre està l’opció de millorar el que es detecte que no ha funcionat per a l’any següent. Però el que també està clar és que perquè les coses milloren i s’adapten a les noves realitats és necessari fer passos endavant, és necessari adoptar canvis per tal d’arribar a les metes desitjades. A més de posar en valor el treball de Vanessa i la resta de regidors i regidores, vull acabar agraint la implicació de les comissions, penyes, establiments, associacions i col·lectius que col·laboren i contribueixen a fer grans les festes. Entre totes i tots, fem poble.

*Alcalde de l’Alcora