Nules és un dels nombrosos pobles que conserva, com a part de la seua identitat i història, les festes patronals, aquelles que celebrem en honor als nostres patrons, i que són, sens dubte, una de les dates més assenyalades del calendari festiu nuler. Unes festes, en aquest cas en honor a sant Bartomeu, que uneixen els veïns i que fan que queden aparcades les preocupacions durant uns dies.

Amb motiu de les festes patronals, vull aprofitar per a agrair, en nom de la corporació municipal, a la Comissió del Bou, al Departament de Festes, a les penyes del municipi, associacions i entitats de Nules, cossos i forces de seguretat, brigada d’obres, serveis de neteja… per tot el treball, labor i interés, sense els quals seria impossible que la resta de ciutadans poguérem gaudir plenament de la festa.

I ENGUANY, molt especialment, també vull donar les gràcies a la nova comissió de festes conformada per veïns i veïnes del nostre poble per el gran treball que han dut a terme durant tot el any en la programació festiva.

Des de finals del segle XIV, a causa d’haver patit la pesta negra en l’aleshores Regne de València, Nules ret tribut cada 24 d’agost al seu patró. Enguany no serà diferent i per això hem organitzat unes festes que, fidels a la tradició, incorporen novetats i actes per a tots els públics.

A més de sumar programació al mesó de la tapa que ja l’any passat va ser un èxit per la nova ubicació, recuperem els «encierros», tindrem el concert central gratuït de La Pegatina i actes pensant també en els més menuts i grans.

ANIMEN tots els veïns i visitants a gaudir plenament en harmonia i germanor de les festes patronals de Nules fins els pròxim 27 d’agost.

*Alcalde de Nules