Un any més, els i les borrianencs i borrianenques tornarem a omplir els carrers de la nostra ciutat per honorar la patrona, la Mare de Déu de la Misericòrdia i tornar a convertir les hores de platja i tranquil·litat del mes d’agost, per l’activitat, l’oci i la tradició del següent mes al calendari. I des de l’Ajuntament de Borriana hem volgut reforçar i engrandir el nostre objectiu de fer de les festes un moment i un lloc de retrobar-nos amb els nostres, i enfortir així els llaços d’unió entre familiars, entre amics i entre companys d’aficions.

Perquè les festes han de continuar sent el reflex de les nostres tradicions i del respecte per la convivència. I han de ser-ho, sempre, per al poble. Només caldrà que ens apropem a la Plaça Major de la nostra ciutat quan les Festes de la Misericòrdia encara només compten amb uns segonets de vida, per vore com centenars de persones s’uneixen i mostren la seua alegria amb l’Entrada de Penyes que marca l’inici de les celebracions. O participar de qualsevol dels més de 150 actes que entre regidoria, Interpenyes, i els col·lectius, penyes i colles locals organitzen durant aquests deu dies. Així, també sabrem que les festes es treballen i s’organitzen per al poble. I ja quan pràcticament les forces comencen a esgotar-se caldrà apropar-se a la Batalla de Flors per tornar a saber que les festes s’organitzen també per a tots aquells visitants que cada any tornen a acompanyar-nos.

Però com a equip de govern, sabem que no només a l’hora de programar i organitzar actes s’acaba la nostra feina. Per això, una vegada més i com hem remarcat durant el darrer any, la seguretat i la prevenció de situacions difícils també en són prioritats. Augmentarem el número de serveis i hores de control i seguretat, i ho farem amb la col·laboració i treball conjunt que una vegada més vull agrair. I ho farem pensant que l’oci, l’entreteniment, el respecte, la convivència i les festes, són per al poble, per a Borriana!

*Alcaldessa de Burriana