S’acaba l’estiu! Al menys per als vila-realencs i vila-realenques, acostumats com estem a un calendari marcat pels nostres patrons. Ho vivim des de xicotets i ho mantenim fins i tot a la vellea.

Sant Pasqual dóna pas a la fi de la temporada d’hivern, molts són els veïns que se’n van al maset en acabar les festes del patró. Igualment passa a la fi de l’estiu, el començament de les festes de la Mare de Déu de Gràcia fa que molta gent avance la seua tornada a la ciutat, i es fa evident en l’augment de l’activitat al carrer. Vila-real és una ciutat que viu al ritme de les seues festes i les seues celebracions. Les festes patronals, les festes dels carrers, les religioses com Nadal o Pasqua, i les paganes que s’han fet un lloc, com Halloween, carnavals o festivals com el del teatre o la màgia.

SENSE DUBTE ha sigut, és i serà una ciutat en la que sabem viure al carrer, compartir espais i passar-ho bé. Per això mateix en Ciutadans considerem que és important que tot el món puga gaudir dels diferents esdeveniments per igual. Així, amb aquest objectiu vam presentar a aquest ple una moció basada en la inclusió i en la integració social. Amb la col·laboració inestimable i sempre altruista d’Acudim hem pogut repassar tan els avanços com les accions pendents per a que les celebracions de la nostra ciutat siguen unes festes per a tots.

En la nostra iniciativa reclamem més espais però també més informació. Als programes, que s’incorpore quins actes estan preparats, com fer ús i com accedir. Al carrer tindre informació de les rutes òptimes per a moure’s en festes qui té problemes de mobilitat. A la festa promoure la participació de membres de les penyes com a voluntaris.

Esperem doncs que aquesta proposta que se va aprovar ahir al ple, siga una realitat, però per a que realment tinga èxit, siga útil i ajude a que tots puguen viure la festa, totes les persones hem d’ajudar, començant pel respecte dels espais reservats, les rampes, les vies d’accés o els banys adaptats, i acabant pel voluntariat tant necessari per a tirar una mà com per a comprendre i donar visibilitat.

* Portaveu de Cs a Vila-real