Pareix que ja siga Nadal. No, no és que la calor d’estos dies em faça delirar. El que passa és que, per fi, el senyor Cristóbal Montoro ha tingut a bé desbloquejar els diners del superàvit de l’any 2016 que tenen els ajuntaments que han fet bé els deures. Com és el cas de Betxí.

Això significa ni més ni menys que en el ple del dimecres activàrem vora mig milió d’euros per a fer inversions i posar en marxa projectes importantíssims per al nostre municipi. I també vol dir, calendari en mà, que tot això s’haurà de fer en l’últim trimestre de l’any. És a dir, que els Reis Mags per a molts ajuntaments han vingut, enguany, ara en juliol.

COM DIC, despús-demà es donarà llum verda a l’acabament de la peatonalització de la plaça Major i de la plaça de l’Església (142.000€), a la remodelació i millora de l’avinguda Sant Josep Obrer (132.000€), a la peatonalització del carrer Major i Pietat (50.000€) i a l’ampliació de la potència dels CT del polígon Molí-llop (12.000€). A més a més, en estos moments també s’està treballant en la incorporació d’una partida per a l’asfaltat i la millora de carrers i de camins rurals (100.000€).

Paral·lelament, el Palau continua avançant cap a la recuperació completa de l’edifici. Així, en breu ja serà una realitat l’acabament de la II Fase, impulsada des del Ministeri de Foment (418.000€) i amb la participació de l’Ajuntament i Diputació. Però és que a més a més, la setmana passada l’organisme provincial va aprovar uns altres 220.000€ que, units als 240.000€ que invertirà el nostre consistori, sumaran 460.000€ per començar la V Fase.

Tot plegat, com dic, ens aboca a un últim trimestre altament actiu, que donarà molts llocs de treball al nostre municipi i que, sense dubte, millorarà les nostres infraestructures i entorn. La llàstima és que no caldria haver esperat fins a final d’any per poder haver-ho iniciat tot abans. Què hem de fer!

*Alcalde de Betxí