No sé ben bé per què, el darrer trimestre està sent, en els últims anys, de bojos, com es diu col·loquialment. I és que en estos moments tenim en dansa diversos projectes encetats o a punt de fer-ho que s’han estat coent lentament en els últims mesos.

En este sentit, el buc insígnia és la construcció del pas elevat del Puntarró que permetrà als camions creuar el riu Sec per accedir a les empreses i evitar d’eixa forma el seu trànsit per dins de la població. Sense dubte, este serà un punt d’inflexió en la mobilitat urbana i sobretot en el benestar i en la seguretat dels nostres veïns i veïnes.

De forma paral·lela, en breu es posarà en marxa la instal·lació de la infraestructura elèctrica en baixa tensió al polígon Molí-llop i el carril bici amb passeig per a vianants que anirà des del camí d’Onda fins a Cartonajes la Plana. Estos tres projectes s’inclouen dins dels 700.000 € de l’IVACE que hem aconseguit per a la millora dels polígons industrials.

Pel que fa a les actuacions provinents de la Diputació, ja està en marxa la remodelació integral de l’avinguda Sant Josep Obrer, amb el canvi de les clavegueres i l’asfaltat complet d’esta artèria principal. Una obra que comptarà amb més de 200.000 € provinents de l’ens provincial. Per últim, tenim en procés de finalització dues etapes del Palau Castell de Betxí, la Fase III impulsada des de la Conselleria de Cultura amb una subvenció de 260.000 € i la Fase V, amb 190.000 € aportats dels fons Feder i 264.000 € de la Diputació. Entre les dues, més de 700.000 € dels quals l’Ajuntament aportarà al voltant del 10%.

És a dir, tot plegat ens trobem immersos en diverses obres d’envergadura amb un pressupost que supera amb escreix l’1,5 milions d’euros, però realitzades gràcies a les subvencions que hem aconseguit al llarg de l’any. Sense dubte, una bona mostra de la gestió econòmica que estem fent al consistori des de fa temps.

*Alcalde de Betxí