+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 

Opinión

 

El turno

Una fira amb història

 

David García Pérez David García Pérez
10/09/2019

ANules estem ultimant els preparatius per a la celebració de la Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola, declarada d’Interés Turístic Provincial, que tindrà lloc els dies del 19 al 22 de setembre.

L’Ajuntament de Nules ja ha presentat el cartell d’aquesta nova edició amb el qual es vol promocionar aquest esdeveniment. Aquesta fira és tot un referent a la Comunitat Valenciana i la més important que es fa al nostre territori. És el punt de trobada del sector abans de l’inici de la campanya citrícola amb representació de cooperatives, llauradors o empreses de maquinària, fitosanitaris o plantons, entre altres. La fira será un espai i portunitat per ficar en valor la clemenules i reivindicar la figura de qualitat i altres accions en defensa del llaurador.

Per tant es comptarà amb el Racó del Llaurador on hi haurà una programació protagonitzada per xerrades i col·loquis amb temàtiques centrades en l’actualitat. Per altra banda, la fira té també una zona dedicada a la ramaderia amb el tradicional tir i arrossegament, el concurs de ferradors, l’exhibició de gossos de rabera, entre altres. Aquest any també es vol potenciar l’Espai de Sabors que es va incloure en la fira en l’anterior edició.

La mostra té altres atractius com l’exhibició d’oficis artesanals, la presència d’entitats i associacions locals, o una zona d’oci per a grans i menuts. És important la col·laboració de la comissió de la fira formada per persones del poble implicades i que treballen en l’organització i la confecció de la programació.

Animem als ciutadans a visitar la nostra població, la seua fira i ficar en valor el sector primari que tant malament ho està passant.

*Alcalde de Nules