El Nadal vila-realenc és molt especial. Els veïns i veïnes de Vila-real el sentim molt nostre: l’espectacular Cavalcada de Reis, declarada d’Interés Turístic Provincial, amb l’entranyable Tirorí tirorí que cada any canten a crits milers de xiquets i xiquetes -i també majors- amb la màgia solidària que només la Joventut Antoniana ha sabut mantenir durant els més de 90 anys que compleix l’arribada de Ses Majestats d’Orient a la nostra ciutat. Els naixements que instal·len les associacions i veïns, que enguany hem agrupat en una ruta que inclou, com no podia ser d’altra manera, els betlems del popular concurs dels Lluïsos. O el nostre comerç, que ha demostrat de sobres la seua competitivitat, varietat i potencialitat per a ser centre d’atracció, motor i dinamitzador local.

Però estar orgullosos de les nostres arrels i tradicions no està renyit, més bé al contrari, amb buscar fórmules innovadores que apropen més i millor aquest esperit nadalenc a totes les llars vila-realenques. Amb aquesta voluntat, l’any passat el Nadal vila-realenc va donar un salt de qualitat importantíssim, amb la primera Fira de Nadal a l’avinguda de la Murà. Una artèria principal que, per uns dies, convertim en zona de vianants per a fer possible viure el Nadal al carrer. Conscients que era una decisió arriscada i disposats, com sempre, a rectificar amb tota la humilitat si fóra necessari, vam voler reconvertir la tradicional fireta del comerç que celebraven els establiments d’Ucovi en un fira nadalenca equiparable a les celebrades en moltes ciutats d’Europa: amb més comerç, més dies, animació al carrer i atraccions per a gaudir d’unes festes en família. La Fira de Nadal que una ciutat com Vila-real mereixíem.

El resultat, amb més de mil accessos diaris, és el millor aval d’una aposta que, ara sí, ha arribat a Vila-real per a quedar-se. Aquesta vesprada, inaugurarem la segona Fira de Nadal, com sempre de la mà d’Ucovi i el seu president, Paco Arrufat, que enguany s’amplia fins al 3 de gener. Un any més, tindrem 18 paradetes amb tot allò que ens ofereix el comerç local per als nostres regals i compres d’aquests dies; animació de la mà de la companyia local Xarxa Teatre; jocs i tallers per als més menuts; i, com no, carrusel i pista de gel a preus socials perquè els xiquets i xiquetes gaudisquen del Nadal. Tot això, a més, amb un muntatge a càrrec d’una altra empresa local, Jocs i Festes Infantils, en una licitació pública que demostra que les nostres empreses estan perfectament capacitades per a presentar ofertes competitives i portar endavant projectes d’envergadura.

Som conscients que poden generar-se algunes distorsions, amb el trànsit o el veïnat, però estem convençuts que és una iniciativa molt beneficiosa per a l’interés general, per al gaudi del temps lliure en família, la convivència i l’impuls del nostre comerç, que reverteix també en el foment de l’economia local. Vos animem a tots, vila-realencs i veïns d’altres poblacions de la contornada, a apropar-vos aquests dies i viure el Nadal de Vila-real. Molt bones festes!

*Alcalde de Vila-real