L’actual equip de govern continua impulsant la contractació a través de distintes ajudes amb l’objectiu d’afavorir el treball entre els onders, fent especial insistència en els col•lectius amb dificultats d’inserció laboral i a fomentar l’ocupació estable a través de la contractació indefinida directa i la conversió de contractes temporals en indefinits.

Tot i que les polítiques d’ocupació no són una competència directa de l’Ajuntament, des de l’equip de govern volem impulsar la contractació digna i per això en 2016 hem oferit ajudes de fins 500 euros per la contractació durant 3 mesos, 1.000 euros per la contractació de sis mesos i fins a 1.500 euros per la contractació indefinida, sense oblidar que a aquests incentius se sumava una bonificació addicional de 200 euros, en el cas que es contractaren persones de llarga duració en la desocupació, en risc d’exclusió o autònoms que contractaren el seu primer treballador. L’any passat fins a 79 veïns i veïnes d’Onda es van beneficar d’aquestes ajudes.

Però, a més a més, la col•laboració amb altres administracions com el Servef fan que puguem iniciar nous projectes. Ja hem sol•licitat la concessió d’un Taller d’Ocupació en Agricultura Ecològica que podrà donar una nova oportunitat laboral a 20 persones i comptaran amb un equip docent i directiu compost per 5 professionals. D’aquesta manera queda demostrada la nostra aposta per la formació com a mitjà per a incrementar la inserció laboral i reduir la taxa de desocupació local.

En l’últim any, el descens de l’atur a la nostra població ens convida a ser positius, però no podem caure en la autocomplaença. Des de l’equip de govern ens motiva a continuar treballant en aquesta línia, en col•laboració amb altres administracions, fomentant la recuperació econòmica en el nostre municipi, realitzant diverses polítiques d’ocupació i incentivant a les empreses de la ciutat per la contractació de nous treballadors. En eixa línia és en la que treballàvem i ho continuarem fent.

*Alcalde d’Onda