Després de set anys d’incertesa i abandó, Borriana ha tornat a tindre tallers d’ocupació i formació per a persones aturades. Feia molt de temps que els veïns i veïnes de la nostra ciutat no podien accedir a cap d’aquestes propostes per intentar tornar al món laboral, perquè havien quedat totalment oblidades. Ara, més de 30 persones estan formant-se en tasques de jardineria per un costat, i d’animació infantil i turisme per l’altre. Persones que han cregut en projectes per tornar al mercat de treball amb una formació diferent a la que tenen ara en l’actualitat.

Per un costat, la coordinació entre els i les participants del Taller T’Avalem de Jardineria i Via Pública ha fet possible que els treballs que es realitzen en el parc públic de Santa Berta porten fins i tot major ritme de l’esperat.

La coordinació entre departaments funciona, la qual cosa redunda tant en la millora dels espais públics com en les possibilitats laborals dels i les borrianenques. A través de les persones que es formen al taller d’ocupació, es possibilita que el futur jardí de la plaça Santa Berta serà totalment renovat, amb el reg per degoteig, i a partir d’ara, amb les labors illa per illa per a la replantació en cadascuna de les zones dels arbustos i enjardinar cada xicoteta parcel·la. El taller instal·larà xicotetes tanques protectores en cadascun d’ells, construïdes pel mateix alumnat del taller en col·laboració amb el Cicle Formatiu de Fusta i Moble que s’imparteix en l’IES Jaume I de Borriana.

TREBALLS que són possibles gràcies a aconseguir un taller d’aquestes característiques, i la coordinació per fer-ho realitat. Al final, sols parlem de feina i interès.

I per una altra banda, el Taller d’Ocupació compta amb dues especialitats formatives, el mòdul d’Animació Sociocultural, i d’altra banda, l’especialitat formativa de Turisme. Aquests dos tallers han format part activa de les festes de Sant Blai en les activitats que s’han realitzat al municipi, i a més a més, han aconseguit iniciatives per promoure la ciutat en diferents punts d’informació, així com la promoció de productes típics de la ciutat.

Una proposta que van a tornar a realitzar en les festes falleres amb l’objectiu de donar a conèixer Borriana arreu de les comarques de la zona de Castelló. Gent que es forma per estar activa, un dels objectius que es perseguia, i que des de feia quasi una dècada no ocorria a la nostra ciutat. Formar per activar.

*Regidor Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana