Encara que no existixen fórmules màgiques per acabar amb la desocupació, sí que existixen polítiques responsables i efectives, capaces de millorar la situació actual.

Com hem comprovat estos anys, el model del PP passa pel treball precari i inestable, per la vulneració dels drets socials i laborals. És necessari, doncs, revertir este model i treballar per millorar l’ocupació.

La nova política d’ocupació de l’Ajuntament de l’Alcora, lluny de tota improvisació, obeïx a una estratègia integral d’ocupació i formació plena, L’Alcora Ocupa.

La setmana passada vam enviar al Servef l’oferta per a la contractació de 30 persones a través de les brigades del Pla d’Ocupació 2016. La convocatòria d’enguany presenta importants novetats: les brigades d’ocupació passen d’1 a 4 mesos de duració, millorant així les condicions dels treballadors, i s’introduïx formació, que permetrà augmentar les seues possibilitats de reinserció laboral. Tenim molt clar que la formació és el camí més recte cap a un lloc de treball, per això, dins de les diferents accions de L’Alcora Ocupa, oferir formació gratuïta cobra especial rellevància. No es tracta només d’ofertar treballs temporals, sinó de facilitar les ferramentes adequades que permeten als participants aconseguir a curt termini un treball estable. Cal eixir de la desocupació, però també de la precarietat. H

*Alcalde de l’Alcora