Si em permeten, empraré la paraula resiliència per a sintetitzar la visita que vam fer a l’aeroport divendres passat. Però no seria just qualificar només així el treball de la direcció de la instal·lació aeroportuària per a parlar de l’esforç per al redreçament de la infraestructura després de ja quasi una dècada des de la seua qüestionada inauguració.

Més enllà dels problemes i dels excessos coneguts, hi ha un ventall important de possibilitats que comencen a obrir-se camí més enllà de convertir el Costa d’Azahar en un gran punt d’atracció turística. Els parle de les possibilitats formatives i laborals que un canvi de d’estratègia pot donar.

En aquest sentit, el fet de convertir l’aeroport en un espai econòmic, amb versatilitat d’ús, ens ajudarà a fer d’aquesta una infraestructura estratègica per a Castelló i les comarques del nord. És per això que trobem fonamental que la formació s’adapte al que ja ocorre, és a dir, que estiga orientada cap al desballestament i manteniment d’aeronaus.

Això implica invertir en Formació Professional, uns estudis que han de guanyar en qualitat i tindre una clara connexió amb el teixit econòmic de la nostra zona i això dirigeix la petició que hem fet des de l’Ajuntament per tal que s’inicie l’estudi i gestió d’un centre integrat de Formació Professional que capitalitzaria aquestes necessitats.

En una setmana de molt bones notícies per a l’educació, vull agrair que la Conselleria d’Educació, capitanejada per Vicent Marzà, haja atés la proposta d’obrir una secció de l’EOI al Grau de Castelló, on quatre grups, més de 100 vacants permetran millorar i gaudir de l’estudi de la llengua anglesa. D’aquesta nova oferta se’n beneficiarà el veïnat del Grau i també l’estudiantat de l’Escola d’Hostaleria, el qual podrà completar els estudis d’FP amb l’adquisició d’un bon nivell d’aquest idioma.

Els governs compromesos amb l’educació creiem que d’ella depenen el futur, les oportunitats i el creixement. I de les creences, fets. Així sí que guanya Castelló.

*Regidor d’Educació de Castelló