La millor manera de seguir avançant cap al futur d’un poble és reconéixer que qui té tota la raó és, únicament, la gent.

La nostra gent és la que conforma l’actiu més important que té Borriana. El conjunt de testimonis que formen l’herència cultural d’una societat, com ara, les tradicions, els costums o l’art, ha vingut sempre de la mà i del treball de persones emprenedores.

És entre totes i tots, majors i joves, homes o dones, amb idees o colors diferents, que hem d’arribar junts al port compartit d’un demà que, després de vèncer les dificultats que dia a dia trobarem, ha de ser, sense dubtar-ho, un poc millor. Perquè som plenament conscients que la nostra estimada ciutat no és simplement un referent geogràfic o històric. Borriana comença i acaba en cada persona que hi viu.

Hem de pensar en el nostre futur, recordant i aprenent alhora, perquè des de la diversitat s’arriba sempre a un enriquiment, i des de la convivència es poden aconseguir molts més beneficis que des de la crispació.

També hem de pensar sempre en tot allò que ha d’arribar, perquè el futur és una responsabilitat compartida entre totes les persones que formem la nostra ciutat, la nostra vida. Per això hem de ser, i ho som, capaços de reflexionar per a construir junts un espai comú que ens permeta seguir avançant.

Els que ara som els representants municipals dels nostres conciutadans tenim l’obligació d’estar sempre ací, al seu costat perquè no sols tenen el dret, sinó també l’obligació, d’exigir-nos un comportament que reforce eixa unió com a poble, una col·laboració des de la responsabilitat i des de l’esforç.

LA MILLOR representació dels nostres conciutadans és, sense cap dubte, l’experiència en la convivència en llibertat. Una convivència que hem aconseguit amb la dedicació i el treball de tots; de les persones que tenim responsabilitats municipals com a representants del poble, però també, de la ciutadania.

Evidentment, la responsabilitat de qui en aquesta ocasió estem representant la ciutadania és més gran, però ningú no ha de posar en dubte que estem fent i farem tot el que estiga en les nostres mans per aconseguir uns objectius de millora que ens hem compromés.

Ser i sentir-se borrianencs és sentir que som hereus d’uns homes i unes dones que han portat i porten amb orgull el nom de Borriana per tot el món i, sobretot, els seus sentiments més profunds de pertinença a un poble.

L’actiu més valuós que tenim en l’actualitat són les persones, la ciutadania, perquè Borriana és molt més que passat. Els veïns i les veïnes de Borriana som oberts, treballadors, estem preparats i il·lusionats per poder fer avançar la nostra societat seguint els avanços que fan que els esforços hagen d’anar adaptant-se a les noves exigències.

*Alcaldessa de Borriana