La societat en la qual vivim va tan de pressa que, massa vegades, pesa més el quan que el què o el per a què. Les xarxes socials, els mitjans de comunicació, la connectivitat 24 hores al dia... ens imposen un ritme accelerat que pot entrar en contradicció amb allò que és més convenient: més ràpid no vol dir millor; tot el contrari. En política, les gestions requereixen el seu temps i, quan les coses es fan bé, fructifiquen en allò que és millor per a tots. L’acord assolit amb l’ordre carmelita per a la construcció del nou pavelló poliesportiu que substituirà al Campió Llorens al pati del centre n’és el millor exemple.

Han sigut mesos de converses i treball, però finalment hem pogut arribar al millor acord possible, que demostra, una vegada més, que l’aliança amb la societat i la col·laboració amb entitats que venim practicant a Vila-real en els últims anys és capaç de donar els millors fruits. Amb aquest conveni complim el que era el nostre principal objectiu: construir un nou pavelló, modern i completament equipat, l’edificació del qual assumirà íntegrament el Villarreal CF, i fer-ho, a més, el més pròxim possible al lloc on se situava el Campió Llorens, després de la demolició del vell edifici per donar pas a la gran plaça oberta i diàfana, espai d’oportunitats, que el club groguet ha construït front al renovat Estadi de la Ceràmica. Així serà: el poliesportiu s’edificarà a poques passes de l’antic, mantenint el servei al mateix barri, amb la idea que sempre hem defensat de distribuir les dotacions per garantir oportunitats en tots els barris.

L’acord permetrà, a més, seguir reforçant l’àmplia xarxa d’infraestructures esportives que hem consolidat en els últims anys, convertint Vila-real en una autèntica Ciutat de la Salut i de l’Esport. La piscina del Termet, que vam trobar absolutament abandonada i paralitzada; el pavelló Melilla; la Ciutat Esportiva Municipal, que, amb les ciutat esportives del Villarreal i Pamesa, fa de Vila-real el municipi amb major nombre de camps de futbol per habitant; la posada en funcionament del CTE, que vam heretar sense acabar i sense pla de viabilitat; els convenis amb gimnasos i altres entitats, com pròximament el Club de Tennis; l’eliminació de les llistes d’espera a l’SME... i tot això mantenint els preus més baixos de tota la província. Totes aquestes dotacions, a les que se sumarà el nou pavelló, a cost zero per a l’Ajuntament, omplin de sentit una marca de ciutat de la que ens sentim particularment orgullosos.

Però un conveni ha de ser beneficiós per a totes les parts. I estem segurs que l’acord també ho serà per a Carmelites; un centre que es troba en els primers llocs de preferències de la província per a escolaritzar els fills i una ordre que porta amb nosaltres des de 1593. Millorar les dotacions i garantir el futur d’un col·legi tant present a la història i la vida de Vila-real és motiu d’orgull. Per això, vull agrair particularment el treball dels pares Goyo i David i de tota la comunitat carmelita per haver fet possible un acord amb el qual, sense cap dubte, Vila-real segueix avançant.

*Alcalde de Vila-real