Acabem de clausurar la III Jornada de Vilaemprén, on hem pogut descobrir el potencial del joves de Vila-real. Aquesta jornada ha estat una mostra del projectes que tant els participants en el programa de beques Vilabeca com aquelles que han llançat un projecte emprenedor han tingut una oportunitat d’evidenciar que tenim molt de talent.

Una de les primeres dificultats que troben els joves a l’hora de buscar una primera feina és que no compten amb experiència prèvia. Per aquest motiu, aquest programa els obri la porta a aqueixa primera trobada amb el món laboral durant un període de sis mesos per tal de desenvolupar un projecte vinculat a la seua formació. A més, la continuació del programa permet testar projectes emprenedors que els poden motivar cap a l’autoocupació durant sis mesos més a través del mòdul Vilabeca Emprén.

Com a regidora d’Economia de Vila-real, he de defensar la generació d’oportunitats per a la nostra ciutat i per als nostres veïns, especialment els més joves, i aquesta és una d’elles. Vila-real ha estat un exemple per a la resta del País Valencià en apostes locals que generen millores en la nostra economia, on el capital humà juga un rol molt importat i per això també la Conselleria vol treballar de la nostra mà i posar en marxa programes com l’Avalem. L’enhorabona a aquests joves que ens han deixat el seu talent durant aquest sis mesos. H

*Regidora d’Economia de Compromís a Vila-real