El vicealcalde, Enric Nomdedéu, ha advertit que les protestes de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca obstaculitzen acords amb bancs per tal d’aconseguir la cessió d’habitatges, ja que demanen garanties per protegir-se de les ocupacions.

Compromís forma part de les forces que han propiciat un canvi polític al nostre País, amb el mandat d’atendre, primer que res, l’emergència social provocada pel PP i la seua aliança amb el poder financer. Per això era d’esperar que la resposta del vicealcalde als bancs després d’escoltar les seues advertències envers els perills de la PAH haguera sigut que el perill són els mateixos bancs, que especulen amb pisos tancats mentre la gent desnonada viu aterrida davant la incertesa de no saber si tindran mai més una llar on viure, deixant així un missatge clar que l’ajuntament està al costat de les famílies desnonades.

Però no, el vicealcalde ha preferit carregar a la PAH la responsabilitat de la falta de resultats satisfactoris eixint-se per la tangent d’un cercle que mai no ha estat tancat.

També ens revela Nomdedéu que un dels bancs ha interromput les negociacions buscant major seguretat, oblidant que l’acord el va malmetre l’anunci precipitat, un més, de l’alcaldessa quan encara no estava tancat, provocant un devessall de telefonades al banc que el van espantar. H

*Regidor de Castelló en Moviment