En l’últim ple ordinari de Vila-real, dos partits que diuen ser d’esquerres van votar en contra una moció de Compromís solament per exigir al Govern central el mateix que ara sol·liciten els presidents de totes les associacions de consumidors, sols un parell de setmanes després.

El portaveu de Facua lamentava aquesta setmana que «el Govern de Sánchez no està sent dur a l’hora de controlar les pujades de preus dels aliments bàsics». Afegia que «estem en un mercat lliure, però podria intervenir també i bloquejar possibles pujades al consumidor final en preus de determinats productes de la cistella de la compra. Igual que ha intervingut en els de les funeràries i en els de les màscares i els gels». Haguera quedat bonic avançar-nos-en des de l’Ajuntament de Vila-real. El Podemos local va preferir mirar cap a un altre costat abstenint-se. Mentrestant, per la seua banda, els socialistes (entre moltes cometes), al més pur estil Abascal, es posaven a parlar de Veneçuela, quin nivell!

El més lamentable és que fins i tot els que sovint es bategen com a neoliberals del PP van optar per abstindre’s. Possiblement ho van fer perquè van llegir la moció sense pensar si venia d’un odiadíssim Compromís. Una altra part de la dreta fins i tot ens va votar la moció a favor!

Pense que alguns s’ho haurien de fer mirar: anar amb la superioritat moral dient que ets esquerra i oblidar el patiment dels veïns amb problemes. A Compromís per Vila-real, per descomptat, no ens importen ni les desqualificacions ni els menyspreus. Allò més important és estar del costat dels veïns. Potser és difícil fer arribar el nostre missatge, perquè no tenim el poder d’altres, però tenim clar que per a nosaltres el nostre poble sí que va primer.

*Regidor Compromís per Vila-real