El passat dissabte la població musulmana de les nostres comarques va mostrar de manera contundent el seu rebuig a tot tipus de violència, concentrant-se en la plaça Maria Agustina. Amb pancartes en les quals es podia llegir «No en nuestro nombre» o «El Islam es paz», van deixar clar que les persones àrabs són gent de pau, totalment integrada en les poblacions que les han acollit, i que aquesta convivència enriquidora per a ambdues cultures és la que ha de perdurar, com no pot ser d’altra manera.

TAMBÉ a la vesprada del dissabte ens vam manifestar per mostrar el nostre rebuig al terror i la nostra solidaritat amb les víctimes, i també de vesprada va acudir el col·lectiu de persones àrabs de la nostra ciutat a la Plaça Maria Agustina. Als que no vam veure va ser a cap representant del Partit Popular de la nostra ciutat, ni de matí ni de vesprada, ben segur que estarien tots i totes en la manifestació de Barcelona, fent costat al seu líder.

Que bé li ha vingut al partit poliimputat la presència del rei Felipe VI i de Mariano Rajoy protagonitzant una multitudinària manifestació en la ciutat de Barcelona, en ple procés per l’autodeterminació del poble català! Ni en somnis es podien imaginar aquesta entrada triomfal fent-nos creure que són «ells o el caos»! Aquesta gent sense escrúpols, que en una mà mantenen una pancarta de rebuig al terrorisme i en l’altra signen contractes milionaris amb països que financen el terror són capaços de treure rèdit polític inclús del terrorisme gihadista, com ja ho van fer en el seu moment amb el terrorisme d’ETA, i ho van continuar fent en l’aniversari de l’assassinat de Miguel Ángel Blanco.

L’ESTAT ISLÀMIC sorgís i es fa fort en Iraq, arran del buit de poder que va deixar la invasió del seu territori pel trio de las Azores. Les seues malifetes en pro d’interessos purament econòmics les patim nosaltres en atemptats i les pateix la població àrab amb infinitament més víctimes i milions de refugiats i refugiades a qui neguem refugi. Compte a qui donem suport o no hi haurà racó del món on refugiar-se.

*Regidora de Castelló en Moviment