A pesar que no hem parat ni un segon, dilluns que ve podem dir que comença definitivament el nou curs polític. Un curs que arriba marcat, de nou i lamentablement, per una herència del Partit Popular que no deixa de llastrar la ciutat.

En primer lloc, havent de tramitar un préstec de 3,2 milions d’euros amb el qual hem de pagar encara empastres heretats com el sòl del col·legi José Soriano, la prolongació de l’avinguda de França, el jardí de Jaume I o els terrenys annexes al Centre de Tecnificació Esportiva. 3,2 milions d’euros que se sumen als més de 44 milions que hem pagat fins ara, en els últims vuit anys, per la gestió urbanística, empastres, il·legalitats i préstecs amb què el PP va hipotecar el futur de Vila-real.

D’ALTRA BANDA, amb l’embolic monumental del jardí del Botànic Calduch, amb una resolució judicial damunt la taula que ens requereix a retornar ja al seu propietari els terrenys, després d’una dècada d’ocupació il·legal del Partit Popular.

Dos exemples més de com, encara ara, estem gestionant la ciutat del passat, dels anys 2007 a 2010, quan alguns es dedicaven a balafiar els diners en xorrades, luxes i obres faraòniques, que inauguraven sense pagar.... i en casa d’altres.

Ocupant terrenys de manera il·legal i demanant préstecs milionaris als bancs que ara hem de tornar: 20 milions de préstec dels quals hem pagar ja 10 i els 10 més que ens queden per pagar, fins a l’any 2027, a més dels interessos.

LLUITEM cada dia per gestionar el passat i que no afecte al present ni al futur de la ciutat. Perquè, per culpa dels empastres i il·legalitats del Partit Popular, no s’acabe complint el refrany castellà quien obra en casa ajena, pierde la cal y la arena.

No podem gestionar només el negre futur que ens ha deixat el PP. La Vila-real del present i la del futur tenen també problemes, necessitat i reptes que hem d’atendre si no volem perdre el tren, amb recursos insuficients i mirant sempre pel retrovisor per a fer front als diferents empastres que segueixen entrebancant el camí.

A pesar de tot, estem millorant la ciutat per a fer-la més competitiva, ajudant les nostres empreses a crear millor condicions per atraure noves inversions i ampliacions.

Per això, ja tenim en marxa, gràcies al finançament que hem aconseguit del Institut Valencià de Competivitat Empresarial (Ivace), obres de millora en polígons com les Voltes, Molí Nou i carretera d’Onda, als quals se sumaran Reg Nou i Travessa.

TAMBÉ amb finançament d’altres administracions, d’Europa i la Generalitat, estem rehabilitant patrimoni per a posar-lo al servei de la ciutat, amb obres iniciades o per iniciar en el Gran Casino, Tagoba i Torre Motxa.

Ampliant encara més la xarxa d’instal·lacions esportives, amb la construcció, gràcies al conveni amb el Villarreal Club de Fùtbol, del poliesportiu Campió Llorens a Carmelites.

Projectes als quals se suma la pròxima adquisició de cinc habitatges per a crear els primers pisos pont per a situacions d’emergència social.

És lògic que, davant d’això, algú puga pensar: si no tenim diners pels empastres del Partit Popular (PP), com podem fer tot açò?

Doncs gràcies al treball de tots aquests anys, que ens ha permés aconseguir ajudes d’altres administracions perquè Vila-real no pot deixar d’avançar.H

*Alcalde de Vila-real