L’economia valenciana no està en funcions. Tampoc ho està el nostre sistema de salut, educació, serveis socials, infraestructures o familiars amb dependències. Estar en funcions li serveix d’excusa al PSOE per a dir que no pot donar als castellonencs el finançament que ens pertoca.

No tindrem mai el pas soterrani adaptat de l’estació de Vila-real o un servei de DNI i una comissaria de policia digna per a la segona ciutat més gran de les comarques del nord? Aquestes són, per cert, competències del Govern central.

El mateix Govern en funcions no torna als valencians els 450 milions que ens deu i que ja vam pagar amb els nostres impostos. L’excusa-burla barata és la situació precària d’un Govern provisional. Tanmateix, el mateix Govern en funcions sí que paga sense problema 2.100 milions d’euros per a comprar tancs! I no els fa cap vergonya?! L’Executiu en funcions, segons l’article 21 de la Llei 50/1997, de 27 de novembre, «ha de limitar la seua gestió a assumptes públics ordinaris i s’abstindrà d’adoptar qualsevol altra mesura, excepte en casos d’urgència o per raons d’interés general».

En definitiva, l’infrafinançament valencià no importa ni ha importat mai als partits dinàstics: PP i PSOE.

Damunt s’albira una nova recessió i retallades. Què farem? Eixir de nou al carrer i manifestar-nos com en la tardor del 2017? Fer possible que el valencianisme polític tinga pes suficient al Congrés dels Diputats i al Consell per aconseguir un acord just per als valencians? O ho donem tot per perdut?

Personalment, mai m’agradaria donar eixe plaer als poderosos i els que xafen els nostres interessos com a valencians. Obliguem-los a canviar el rumb!

*Regidor Compromís per Vila-real