Després de la investidura d’ahir del candidat socialista a la Presidència del Govern, Pedro Sánchez, comencem el dia amb l’esperança d’un futur que garantisca la justícia, la democràcia i la llibertat. Estrenem un Govern progressista elegit democràticament pels espanyols, el primer de coalició d’aquesta etapa democràtica d’Espanya, malgrat l’injuriós i ofensiu bloqueig de les dretes, que han demostrat el seu extremisme desmesurat i radical, i la seua vertadera idiosincràsia: la injustícia, l’odi i el fanatisme.

Finalment, la democràcia ha vençut, perquè els espanyols han votat pluralitat, no bloqueig. Han triat un Govern de valors progressistes, amb actitud de diàleg, actiu i resolutiu.

Lamente profundament el vergonyós espectacle testimoniat aquests dies per part de les dretes, unes dretes que traïxen constantment la confiança depositada en les urnes, que no accepten el resultat de les eleccions, que han tractat d’impedir que la majoria democràtica i el partit que ha guanyat les eleccions i el candidat designat pel Cap d’Estat, forme Govern. Unes dretes que han parlat de Govern il·legítim i han arengat a frenar-lo amb tots els mitjans. Però, per més que els pese, la democràcia ha triomfat.

Aquests dies la dreta espanyola ha evidenciat, a més, les seues contradiccions hipòcrites, i la falta de memòria i coherència, adjudicant-se l’adjectiu de «constitucionalista», i resulta que és la mateixa dreta que va votar en contra de la Constitució del 78, que ara pretén abanderar. Una dreta que va arribar tard a l’estat de les autonomies i ara vol destrossar-lo.

Una dreta que va votar en contra de la Llei del matrimoni de persones del mateix sexe, i la van recórrer al Constitucional perquè «desnaturalitzava el matrimoni», però molts d’ells n’han fet ús i gaudeixen en llibertat de la vida de casats. Igual com va fer amb la Llei del divorci del 81. Una dreta que va votar en contra, i també va recórrer al Constitucional, la Llei de l’avortament.

Total, tots i totes satisfets i encantats de poder fer ús de lleis progressistes, aprovades pels socialistes i rebutjades per una dreta que després les utilitza amb naturalitat, perquè en la pràctica s’han adonat que, amb eixes lleis, l’estat del benestar i la llibertat de les persones ha millorat molt. I més que en vindran a partir d’ara!

*Alcaldesa de Borriana