Hui a Vila-real, en la festivitat de Sant Esteve, celebrem el segon dia de Nadal. Com marca la tradició, entregarem les nostres cartes als Missatgers dels Reis Mags, els quals gràcies a la Joventut Antoniana arriben puntuals a la seua cita amb els més menuts. Amb emoció entonarem el «Tirorí, tirorí», comprarem el segell antonià perquè les cartes arriben al seu destí i menjarem les casques i avellanes. I és que el Nadal a Vila-real no podria entendre’s sense aquesta entitat centenària.

Quan arriben aquestes dates em venen al record molts moments viscuts i moltes persones que amb la seua entrega han fet possible els 92 anys de vida d’aquesta festa. Són molts els noms que quedaran escrits per sempre en la història de la Joventut Antoniana i de la comunitat franciscana de Vila-real.

La nit del 5 de gener tots els vila-realencs gaudirem de la Cavalcada de Reis, Festa d’Interés Turístic en ser la segona més antiga de la Comunitat i l’única organitzada per una entitat social. Però és quan Melcior, Gaspar i Baltasar emprenen el seu camí de tornada a l’Orient, quan realment els antonians comencen a fer màgia. Cada dimarts la Joventut Antoniana manté encesa la llum del Nadal en les llars d’aquelles famílies més desfavorides. Un somriure esperançador, una paraula d’ànim o unes oïdes que escolten atentes permeten que la màgia de la Nit de Reis es mantinga els 365 dies de l’any.

Els que hem tingut la sort de formar part d’aquesta associació, només podem que donar-vos les gràcies per fer-ho possible de nou i desitgem que els Reis Mags porten entre els seus regals una bona dosi d’energia i il·lusió perquè durant molts anys pugueu seguir sent llum per a aquells que ho necessiten.

*Portaveu adjunt PP Vila-real