Vivim dies de molta activitat en matèria de trànsit i seguretat viària i ciutadana. En aquestes últimes setmanes s’ha fet més evident encara la funció que la Policia Local té en la convivència a Almassora, una tasca per la qual vull felicitar-los.

D’ençà que van començar les obres del pont de la via del tren (responsabilitat del Ministerio de Fomento) la Policia Local ha posat tots els recursos per minimitzar les retencions al Scalextric. Amb la voluntat d’agilitzar el pas de vehicles i, fins i tot, arriscant la integritat física, les agents i els agents han estat de manera constant a la carretera. A primera línia, informant els conductors sobre un projecte que no és municipal però pel qual hem hagut de respondre.

Per això em va alegrar molt que al ple municipal tots els grups se sumaren a la nostra felicitació. Les xifres parlen per elles mateixes. Al 2017, els robatoris a Almassora han caigut un 40%. Un 50% si parlem d’alqueries i cases aïllades i un 74% si ens referim a vehicles.

A aquestes tasques, que realitzen en col·laboració amb altres forces de seguretat, cal afegir la feina de mediació que fa la Policia Local d’Almassora i que evita la judicialització de certs casos. Parlem també de la seua faceta com a educadors en matèria de seguretat viària i dels més de 5.700 documents administratius gestionats en 2017, a més del suport que presten als Serveis Socials.

Projectes com la implantació de la direcció única a la platja d’Almassora o el nou aparcament de camions del polígon Ramonet i iniciatives com els simulacres d’emergència a la platja que realitzem des de fa tres anys no serien possibles sense el treball i l’estreta col·laboració dels agents amb l’equip de govern. Tampoc el curs d’autodefensa, del que estic especialment orgullosa i gràcies al qual una desena de dones víctimes de violència de gènere han aprés a defensar-se de les agressions físiques.

Durant els últims dies he hagut d’escoltar moltes veus crítiques i acusacions cap a un cos en el qual molts agents acumulen dècades d’experiència. No m’atreviria mai a dir que sé més que aquells que vos dediqueu professionalment a fer complir les ordenances i les lleis.

*Primera tinenta d’alcaldessa d’Almassora