Els vila-realencs i vila-realenques hem tornat a parlar. I el missatge que han donat les urnes em genera un enorme sentiment de gratitud. És un orgull i un autèntic honor que els meus veïns i veïnes hagen tornat a confiar en mi i en l’equip de persones que m’acompanyen en la candidatura municipal per a seguir portant les regnes de l’Ajuntament durant els pròxims quatre anys. I que ho hagen fet, a més, d’una manera tan contundent.

Gràcies als 10.578 vila-realencs i vila-realenques que van dipositar, diumenge passat, la papereta del PSPV-PSOE a les urnes. Però gràcies també als qui no ho van fer, als qui van preferir altres opcions, als qui van decidir no anar a votar -i ací haurem de fer també una reflexió col·lectiva en profunditat-. Perquè, tal com hem fet des que el 2011 el canvi va arribar a l’Ajuntament de Vila-real, el govern municipal que encapçalaré serà el de tots i totes, sense sectarismes ni imposicions de cap tipus. Fent valer cada dia la màxima que m’ha guiat tots aquests anys: ser conscients que l’Ajuntament no és nostre, que no és de ningú. L’Ajuntament de Vila-real és de tots els vila-realencs i vila-realenques, els que voten blanc i els que voten negre, amb independència dels gustos, opcions i forma de vida de cadascú. Tots han de trobar en l’Ajuntament de Vila-real una Administració propera, que els entenga i els atenga. Que es preocupe i s’ocupe per fer, cada dia, una Vila-real millor. Un Ajuntament obert i pròxim, dialogant i humil. Un govern honest que pose sempre Vila-real i els interessos de la ciutat per damunt de tot, que treballe per defensar i unir el poble, perquè cada vegada siga més allò que ens uneix que no allò que ens separa; colze a colze amb el teixit social i econòmic local per a generar oportunitats que facen avançar la nostra ciutat, en un projecte compartit amb tota la societat. Un projecte que, ara, amb l’examen de les urnes, ix reforçat.

Aquest és el nostre principal compromís amb els veïns i veïnes de Vila-real. Com vam dir en campanya, queden moltes coses per fer. El projecte de ciutat, compartit amb la societat, que vam començar a construir en 2011 té molts reptes per davant i molts projectes pendents. Per això és tremendament il·lusionant haver rebut un suport tan clar, major fins i tot en percentatge que en 2015, per a poder seguir desenvolupant-lo i avançant. Però aquesta il·lusió i gratitud es barreja també amb un sentiment de responsabilitat molt gran. La responsabilitat de seguir guiant aquest vaixell, sortejant les tempestes de l’herència del PP que encara ens amenacen perquè no desvien el rumb de la ciutat cap al futur.

La sintonia entre administracions --Generalitat, Govern central i ara, també, la Diputació-- i l’Ajuntament ens obri una oportunitat històrica que Vila-real no pot desaprofitar. Treballarem sense descans cada dia, com hem fet fins ara, per a no defraudar la confiança que els vila-realencs i vila-realenques han dipositat en nosaltres. Gràcies, Vila-real.

*Alcalde de Vila-real