Són moments molt difícils els que estem vivint. Per això, més enllà de discrepàncies, crítiques, discussions, mentides i fakes, hem d’arrimar tots els muscle. I sobretot, agrair a aquelles persones que estan treballant intensament per fer que isquem d’esta.

Em referisc, en primer lloc, als sanitaris. Metges, infermers, auxiliars i el personal que està atenent els malalts de coronavirus. I que s’exposa a ser contagiat. Així com també a les forces de seguretat que amb accions informatives estan intentant, també exposant-se a ser infectats, que tothom es quede a casa.

Gràcies també als voluntaris que des de qualsevol iniciativa intenten aportar el seu granet d’arena per fer una societat més justa i solidària. A les persones que estan confeccionant mascaretes o qualsevol altre tipus de material per als hospitals i ambulatoris; als llauradors i als empresaris agrícoles que de forma desinteressada deixen els equips per fumigar els municipis; als músics i cantants que amb les seues actuacions als terrats i balcons contribueixen a fer un poquet més suportable el confinament; a tot el professorat que fa possible que els alumnes continuen aprenent telemàticament.

També gràcies als famosos i als grans empresaris, però especialment als més menuts, dels quals en conec un bon grapat, que amb les seues donacions econòmiques o en espècie estan contribuint a lluitar amb contundència contra el covid-19.

Gràcies a tots els treballadors que els toca estar al peu del canó per tal que tot continue funcionant, ni que siga al ralentí. I finalment, gràcies a tots els que esteu seguint les mesures de prevenció i esteu tancats a casa. Açò és cosa de tots. I entre tots eixirem d’esta, amb forces renovades per mirar cap endavant.

*Alcalde de Betxí