Ara fa uns pocs dies, en concret el passat dijous, va tornar a haver una sessió parlamentària per tal d’aprovar l’allargament del confinament, juntament amb d’altres mesures per a la lluita contra el coronavirus.

Una vegada més, va ser una sessió bronca, enfangada. Però novament hi va haver un raig d’esperança, de diàleg, de propostes en positiu per arrimar el muscle en esta situació tan complicada. Un alè d’oxigen que va posar Joan Baldoví amb el gran discurs que va fer. El portaveu de Compromís va posar damunt la taula una sèrie de mesures que poden ajudar a eixir de l’estat actual.

En primer lloc, va demanar que es confie en el treball que estan fent les autonomies, perquè estan sent, en termes generals, un exemple de bona gestió. Per això va sol·licitar que se’ls transferisca urgentment el FLA, sense interessos, que se’ls retorne l’IVA del 2017 i, sobretot, que totes tinguen un mateix finançament per tal de poder lluitar en igualtat de condicions contra l’epidèmia.

En segon lloc va instar a prohibir expressament viatjar a segones residències, fet que s’ha evidenciat en les darreres jornades festives i que ha augmentat l’alarma en diversos indrets, especialment al nostre territori. Així mateix, va requerir que les administracions puguen continuar licitant telemàticament en este període de temps, per tal que no es paralitze l’economia i diverses obres comencen al acabar la pandèmia.

Per últim, va exigir que es fixen els preus del material sanitari per evitar que es trafique i va emplaçar a tots els partits del parlament que es posen d’acord per blindar constitucionalment la sanitat pública.

Tot plegat, va ser l’únic que va aportar idees i propostes en positiu per eixir d’esta, sempre en un to de respecte i de diàleg. Un exemple, en definitiva, de bon fer i de saber estar. Chapeau.

*Alcalde de Betxí