Art, animació, literatura, cinema, gastronomia… La III Setmana Cultural del Grau ha presentat una oferta que aspira a omplir els carrers de propostes creatives dirigides a tots els públics i per a totes les demandes d’oci. L’Ham és una experiència magnífica que en aquesta tercera edició es consolida com una iniciativa oberta i participativa. Des del Govern municipal de Castelló i des de la Tinença d’Alcaldia estem especialment satisfets de l’acolliment ciutadà, com no podia ser d’una altra manera.

Portar la cultura a tots els districtes era una obligació de l’Ajuntament i ha sigut en aquesta nova etapa en la qual la política de descentralització s’ha portat a efecte. Perquè els grauers i les graueres tenim el mateix dret a rebre els serveis i les prestacions municipals que els residents en qualsevol altre punt de Castelló.

ABANS no era així, però les coses ara han canviat. Quan governava la dreta, sembla que estava vigent aquella frase mítica de George Orwell en Rebel·lió en la granja: «tots som iguals, però alguns són més iguals que uns altres». Ara no, ara tots som iguals i no hi ha ningú més igual que ningú. El Grau és tractat com li correspon i la cultura arriba ací amb propostes de qualitat i de nivell. Només cal veure el programa cultural que s’ha preparat per a comprovar-ho.

PER AÇÒ, el que hem de fer és ser generosos i reconèixer aquesta magnífica tasca als que són els vertaders responsables de l’Ham: els Col·lectius per la Cultura al Grau, una federació de les associacions culturals que ha unit esforços per a dinamitzar, promoure i dignificar la cultura al nostre poble. Com a tinent d’alcaldia del Grau, els trasllade ací el meu agraïment, encara que de paraula ja li l’he expressat des de fa molt temps.

*Tinent d’alcaldia del Grau i regidor d’Ordenació del Territori en l’Ajuntament de Castelló