La cançó que va fer famós a Monleón en Canal 9, bé podria ser l’himne del govern de PSOE i Compromís a Vila-real. I és que l’únic objectiu d’aquest bipartit és seguir rascant les butxaques dels contribuents per a que l’Ajuntament ingrese quants més diners millor. Vostès segur que ho han notat en els rebuts de l’IBI que ha pujat no una sinó dos vegades en el que va de legislatura fins a situar-se en la mitjana d’IBI més alta a nivell nacional, autonòmic i provincial. Els veïns de Vila-real paguen més que Las Rozas, eixa ciutat d’urbanitzacions i cotxes de luxe.

L’última pujada precisament va arribar com a regal de Reis. PSOE i Compromís van decidir que en 2018 els vila-realencs no s’anaven a beneficiar de la baixada del valor cadastral corresponent al Govern d’Espanya i anaven a pujar per tant, el valor impositiu que depenia del Consistori. És a dir, PSOE i Compromís pugen de nou la Contribució fent que tots hagem de pagar més per uns immobles que segons l’Estat estaven sobrevalorats al cadastre.

Així, per més que intenten amagar-lo darrere d’una falsa congelació, els veïns podran comprovar una vegada més l’afany recaptatori, i bé faran de ser més exigents . Ja està bé que només es sacrifiquen els veïns, és moment de reduir la despesa en publicitat de netejar més i millor el poble, de pagar a temps als proveïdors i de complir amb les inversions que en 2017 o bé s’han quedat pel camí, com l’aparcament de camions, o bé s’han iniciat ja dins de 2018.

No obstant, la segona pujada de l’IBI no és l’única recepta que va arribar a les cases aquests Nadals. Molts veïns es van trobar amb la sorpresa d’un rebut de l’IBI extra per l’actualització cadastral de l’Estat anunciada en març de l’any passat i que suposava la reliquidació de 2014 a 2017. Fins a 2.000 euros hauran de pagar alguns propietaris sense saber el perquè, ja que el bipartit ho ha gestionat de forma desastrosa. Han informat tard i malament a la població i a més, amb veritats a mitges. Amb veritats a mitges perquè la realitat és que l’únic que li interessa al bipartit és poder recaptar els 1’8 milions que suposarà aquesta actualització.

*Portaveu de Cs Ajuntament de Vila-real