El passat dilluns el Banc d’Espanya va tornar a empitjorar les seues previsions i va ficar damunt la taula la possibilitat de que la caiguda del PIB arribe al 15% en 2020. No és cap broma. Vol dir que eixirem de l’any 2020 molt més pobres. També va explicar que fins 2023 no tornaríem al nivell previ a la pandèmia, i que l’atur arribaria al 24%.

Les perspectives no són molt esperançadores i ens obliguen a tots, especialment als polítics a ficar-nos les piles. El passat divendres l’economista i eurodiputat de Ciutadans, Luis Garicano, va demanar en la Comissió de Reconstrucció una treva política de sis mesos per a aprofitar l’oportunitat històrica que és el pla europeu de reconstrucció i fer les reformes que Espanya necessita. Les institucions i països europeus demanen prudència i unitat. Malauradament, no és el que transmeten algunes formacions des del Congrés.

En Cs sí que estem actuant en conseqüència, proposant solucions i negociant mesures que puguen ajudar a eixir de la crisi sanitària i encarar en millor condicions la crisi econòmica en la qual ens estem endinsant. Ho estem fent al Congrés, a Les Corts, a Diputació i a Vila-real.

Al nostre poble, amb l’objectiu de buscar el màxim benestar dels seus veïns, hem anat presentant un conjunt de mesures que han sigut ben rebudes per l’equip de Govern. Ara queda el més important, actuar en celeritat per a dur terme les més urgents. És important dinamitzar l’economia i reactivar la demanda després de l’Estat d’Alarma, però encara és més important fer-ho abans de la parada d’agost. Tant la ‘targeta moneder’ per potenciar el consum de tot tipus de béns i serveis, com la celebració d’una Fira de Comerç són propostes que hem d’aconseguir que vegen la llum prompte. Igualment, cal activar urgentment el pla de formació per a la reducció de les carències tecnològiques que s’han ficat de manifest tant en autònoms com en la ciutadania. Si tenim una recaiguda, ens ha de pillar millor preparats.

En definitiva, debat, diàleg, consens i acció. Eixe és el camí per a obtindre bons resultats i que guanye Vila-real.

*Diputat provincial i portaveu de Ciudadanos (Cs) en l’Ajuntament de Vila-real