Hi ha herois que passen desapercebuts en el dia i dia, però que són imprescindibles perquè no passe res. Estos dies hem pogut comprovar-ho de nou davant l’episodi de fortes pluges que també hem viscut a la Vall d’Uixó. Gràcies als agents municipals, en coordinació amb la resta de forces de seguretat i emergències, no hem hagut de lamentar danys personals.

La nit del dijous la Policia Local va fer un treball magnífic amb la seua participació en el rescat de cinc persones atrapades en vehicles, amb el control dels punts més conflictius per l’acumulació d’aigua per a evitar més incidents, i amb l’acompanyament a la Brigada Municipal que va utilitzar la maquinària d’Agricultura per a netejar camins que havien sigut bloquejats per pedres i terra.

Baix la forta pluja van treballar durant hores per garantir l’accés a punts on hi ha habitatges, com Monte Zamora, o la zona del tanatori, Estadi José Mangriñán, magatzem municipal... I també per a evitar danys majors, amb l’enderrocament d’un mur en el carrer Jaume Valls per evitar que cedira, o en la paret del camp de futbol de la Colonia San Antonio, totalment destrossat per la força de l’aigua.

Per això vull fer un reconeixement públic a la seua feina, ja que en moltes ocasions posen en risc la seua vida per ajudar als altres. I ho fan amb molta professionalitat, entrega i dedicació, més enllà de la imatge que solament denuncien i són un cos repressiu. Els agents de la Policia Local són els primers que arriben davant qualsevol avís dels vallers i valleres.

Eixa part pot ser la més visible, però també hi ha una que es veu menys però és igual de necessària per a canviar la societat, com els tallers en les escoles i els IES d’educació vial, prevenció del consum d’alcohol i drogues o contra el bullying. A més realitzen mediació, acompanyen als escolars, estan als barris en un servei de proximitat que era molt demandat. I al costat de la Guardia Civil, fan seguiment de casos de violència de gènere. Un treball molt valuós.

Per això esta legislatura hem apostat per dotar a la Policia Local dels millors mitjans, amb la compra de més de 30 jupetins antibales per a la seua protecció individual, tres nous vehicles (un elèctric, un híbrid i un 4x4), tres bicicletes elèctriques, tres tasers i tres motocicletes, a més d’un nou sistema de gestió policial amb tablets i obres en el retén per a impedir l’accés de vehicles no autoritzats i millorar les mesures de seguretat davant l’Alerta 4 a tota Espanya.

Si hi ha alguna cosa que em fa sentir més orgullosa de la Policia Local és la seua vàlua humana, com han demostrat amb la seua participació en el calendari d’Afaniad 2019, que es presentarà el pròxim 25 d’octubre a les 19.00 hores en el Teatre Municipal, ja que va haver-se d’ajornar pel temporal de pluges. Esteu convidades i convidats!

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó