Ara fa poc més d’un mes, en un article en este mateix diari, demanava que els polítics a Madrid arribaren a un acord i conformaren un Govern de coalició estable que començara a treballar per dur a terme polítiques possitives per a tots els ciutadans, i fonamentalment, que acabara d’una volta amb les discriminacions i els greuges comparats que patim els valencians dins d’este Estat. No deuria d’haver sigut difícil. Ací al País Valencià hi ha un gran exemple de govern de coalició que funciona, el govern del Botànic. A moltes localitats del voltant els governs municipals progressistes fan el seu camí. Com últim exemple, des de fa poc temps, s’ha afegit el govern a la Diputació. Si ací a les nostres terres s’han pogut fer eixos acords, si a moltes altres parts de l’Estat també s’han ratificat, per què al Congrés dels Diputats ha sigut impossible arribar a acords? S’ho tindrien que fer veure.

Estem davant d’unes noves eleccions, no ha hagut forma d’evitar-les. Que no les desitjàrem no vol dir que la gent de Compromís no participarem. Tornem a estar ahí per a defensar els interesos dels valencians a Madrid. Ja sabreu que des de Compromís, amb el vot democrátic dels seus afiliats, hem decidit buscar aliances per tindre la possibilitat de conformar un grup que treballe per arribar a acords i que hi haja un govern de progrés que treballe pel benestar de la gent; per garantir-los feina i millorar les seues prestacions sanitàries i socials, per implantar mesures ambientalistes que ajuden a lluitar contra el canvi climàtic.

Per tantes que coses que paga la pena renovar el nostre compromís amb la gent i garantir que treballarem per aconseguir eixe govern, que igual que el del Botànic, treballe per tots i totes.

*Segon tinent d’alcalde de la Vall