Aquesta setmana hem conegut per la premsa que el Servei de Salvament Marítim patia una retallada al nostre territori, convertint-se en la base marítima de rescat amb l’eficiència més baixa de tot l’Estat espanyol.

Actualment, el temps estimat de rescat d’una persona que es troba en perill a la mar, des de Vinaròs fins a Cartagena, és d’un màxim de 30 minuts. Tenim un exemple aquest estiu a Benicàssim, quan tres adolescents quedaven atrapats i només se’ls podia rescatar per l’aire. En 20 minuts havien rebut assistència.

No obstant això, des del proper gener, l’espera en un cas com aquest, es perllongarà fins als 60 minuts. Ja no hi haurà guàrdia a l’aeroport de Manises, com fins ara, podent estar a un màxim de 45 minuts de la base. Una mesura que juga amb el temps vital que l’equip de Salvament té per a atendre casos d’urgència.

Paradoxalment, un dia després d’aquest anunci, Salvament Marítim rebia un premi per la seua dedicació a l’únic territori on s’ha decidit retallar la seguretat de rescat de la ciutadania. És inevitable no instar al Govern valencià a negociar amb el Govern central representat, precisament, per un ministre valencià com José Luis Ábalos, per a tractar de replantejar la mesura i lluitar per salvaguardar la vida de les persones.

El proper diumenge tenim l’oportunitat de portar la nostra veu al Govern central. Aquesta situació afecta directament al litoral valencià i ho hem de reivindicar, igual que tantes altres situacions que afecten les valencianes que necessiten ser escoltades a Madrid. Fem que coneguen les nostres comarques, la nostra horta, el nostre paisatge, paratge i patrimoni. Fem-ho fàcil amb la #PolíticaÚtil de #MésCompromís.

*Regidora de Compromís per

Vila-real