Ja no hi ha tants melòmans com abans, no és que jo siga un d’ells, no tinc eixe honor, però sóc capaç de valorar el disseny de la portada d’un disc i sentir el plaer de la curiositat en obrir un doble LP, amb la incògnita de si em trobaré amb les lletres de les cançons o fotografies del grup.

No sé sí l’època mil·lennal acabarà amb una decisió tan important com ficar-li nom a un LP. No és feina fàcil, molts passen sense pena ni glòria, alguns són un horror i sols uns pocs ens marquen. A mi si hi ha un títol que m’ha marcat és Honestidad brutal, supose que els versos de les cançons han ajudat molt però eixe títol m’està acompanyat i em trobe molt còmode amb ell. I la veritat, l’honestedat i l’honradesa són valors que portem a dins de Compromís. I dic açò perquè aquestes dates estem redoblant esforços per fugir d’eixe despatx que ens absorbeix i escoltar a la ciutadania, associacions, col·lectius, veïns i empreses. L’aprovació del Pla General, però també eixa necessitat de conéixer de primera mà les inquietuds de la nostra ciutat, ens han fet incrementar el contacte que habitualment tenim amb la ciutadania de Castelló. I en totes aquestes reunions hem sigut gent honesta. I açò ho dic, no saben la satisfacció que sent com a portaveu de Compromís, quan després d’una reunió, t’arriba una telefonada o un mail agraint la sinceritat, la claredat, l’honestedat. Tu penses que són valors que han de tenir tots els polítics però la sorpresa que genera et fa pensar que no és així. I aleshores, encara estàs més orgullós perquè eres conscient que estàs canviant la forma de fer les coses.

El valor de ser honrat és intrínsec a ser una lluitadora incansable, al castellonerisme de soca, a la clarividència que dóna el Rock and Roll i a eixa energia obscena del Punk, i és que així estem fets un eclecticisme unit per l’honestedat brutal d’aquell que actua de cor.

En aquestes festes que venen recorden el que cantaven els Llauradors: ningú vol que la seua descendència contraga matrimoni amb una persona deshonrada. I és que rics o pobres, ser honest és un valor per Castelló i per Compromís.

*Portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament de Castelló