És lamentable que s’haja de donar explicacions d’una decisió presa per millorar la situació d’uns treballadors municipals i d’unes persones empadronades a la nostra localitat, però ho tornaré a fer per tal de clarificar una qüestió manipulada pel PP. L’Ajuntament de Borriana ha satisfet la proposta de les treballadores municipals de serveis socials que van manifestar la necessitat de contractar un servei d’interpretació puntual que permeta la comunicació entre l’Administració local i les persones de nacionalitat búlgara que resideixen a la nostra ciutat.

Unes persones que, a més, estan en situació d’extrema vulnerabilitat i amb grans dificultats comunicatives, ja que la seua llengua, amb alfabet ciríl·lic, és molt diferent a les nostres llengües i a penes poden fer-se entendre i que els entenguen. D’aquesta manera, amb responsabilitat, a petició de les professionals davant les necessitats detectades, l’equip de govern de l’Ajuntament ha autoritzat una retenció de crèdit de 6.720 euros per a poder abonar els serveis puntuals d’una persona traductora i mediadora de búlgar.

Això significa que l’Ajuntament ha reservat 6.720 euros perquè durant un any es puguen contractar serveis puntuals, amb sol·licitud prèvia i sempre que siga necessari, amb l’objectiu d’interpretar i traduir entrevistes entre les persones búlgares que resideixen a Borriana i l’Administració local.

Personalment, no solament defense aquesta actuació, sinó que, a més, em sent orgullosa de poder ajudar a millorar el treball de les professionals dels serveis socials municipals i d’ajudar persones que viuen a la nostra ciutat i necessiten el nostre suport.

I és vergonyós que es relacione aquesta despesa, de la qual de moment es porten gastats al volant de 400 euros, amb, com manifesta el portaveu del Partit Popular, el Sr. Juan Fuster, serveis bàsics deficients a pesar del nivell fiscal imposat pel PSPV. Sap perfectament que els serveis bàsics ja estaven contractats quan vam arribar i que estan millorant-se i que la càrrega impositiva és d’un 0% des que governa el PSPV.

I em sembla lamentable i deplorable que una persona com Vicente Tejedo, que ha sigut director territorial de la Conselleria de Benestar Social amb el PP demostre la seua falta d’humanitat i de respecte cap a persones en situació de vulnerabilitat extrema. També que pose en dubte o, fins i tot, repudie el treball i la tasca de les persones professionals dels serveis socials municipals.

Després dels seus vaivens polítics, ens està donant a conèixer la seua vertadera ideologia xenòfoba amb les seues estrafolàries propostes allunyades de la realitat social i ens mostra el seu dogma cada vegada més pròxim a partits encara més a la dreta del PP.

*Alcaldessa de Borriana