Encara que el titular d’aquesta setmana comence com un conte, el cas és que l’arribada d’un programa d’ocupació a la nostra ciutat no estava més lluny de la realitat. Borriana no ha comptat amb un programa d’ocupació en els últims set anys, el que suposa que molts veïns i veïnes han vist com per davant d’ells no passava l’oportunitat de formar-se, i reintroduir-se en el món laboral. Set anys en el que la relació amb la Conselleria d’Ocupació era inexistent al nostre poble. Set anys després que el programa de foment de l’ocupació Millars 2 fóra l’última iniciativa perquè Borriana disposara d’un Taller d’Ocupació, el nostre municipi tornarà a tindre una escola taller. Després de set anys sense que els i les joves de Borriana en situació de desocupació pogueren optar a formació remunerada a través de tallers d’ocupació, el nou govern ha aconseguit que el taller T’Avalem siga una realitat i oferisca fins a deu joves la possibilitat de combinar aprenentatge amb treball real durant 12 mesos.

No parlem de contes sense contar, sinó de realitats que han arribat pel treball conjunt entre administracions. Conselleria i Ajuntament tenen clar que el pressupost de 216.591,6 euros necessaris per fer el programa d’ocupació estan, i no haurem de renunciar a ell perquè la Generalitat no paga, sinó tot el contrari. El temps ha passat, i no fa molt, sinó solament dos anys, en el que les administracions públiques del mateix color, no es fiaven entre elles de les promeses i els pagaments.

Ara, deu joves es formaran i treballaran en un programa amb sis mesos dedicats a activitats auxiliars de vivers, jardins i centres de jardineria i una altra segona d’instal·lació i manteniment de zones verdes. Ara, els joves tenen oportunitats reals per la recerca d’ocupació. Encara així som conscients que queda molt per fer, i que les tres administracions, municipal, provincial i autonòmica, han d’anar de la mà per poder solucionar un de les problemes més importants en els que compta la nostra societat. Mentre, nosaltres seguirem treballant, i apostant per iniciatives com la creació d’equips de recerca de treball, el projecte Training Day’s per a emprenedors.

*Regidor de Cultura en Borriana