Estimades lectores i lectors, companyes i companys, no és aquesta la primera volta que m’adrece a vosaltres des d’aquesta tribuna, espai des d’on les Comissions Obreres del País Valencià hem expressat la nostra opinió i posicionament sobre allò que ens preocupa com a classe treballadora, com a ciutadania. Fins ara ho havia fet com a responsable de les diferents secretaries al meu càrrec però, com la major part de vosaltres haureu llegit o escoltat als diferents mitjans, avui ho faig com a secretari general de la Unió Intercomarcal de les Comarques del Nord de CCOO PV.

Com també us haureu assabentat pels mitjans, l’haver estat elegit com a secretari general respon al fet que Manel Nieto fa un pas endavant per assumir altres responsabilitats a València, reforçant l’equip del secretari general de la Confederació de País Valencià, Arturo León, en la tasca de la representació institucional del sindicat.

És un orgull representar aquesta organització des de qualsevol responsabilitat, com afiliat de base, delegada d’empresa, sindicalista o membre de qualsevol òrgan de direcció d’aquest sindicat, perquè açò significa representar la classe treballadora, la ciutadania, envers la millora dels drets i condicions laborals i socials. Així la nova tasca suposa una gran responsabilitat que intentaré dur-la a terme de la millor forma i amb el treball conjunt de totes les persones que conformem aquesta Unió Intercomarcal, la Unió fa la força!

Així, amb aquest treball conjunt hem de ser capaços de mantindre la cohesió interna per a dur a terme una acció sindical adreçada a aconseguir una major afiliació i un augment i millora de la nostra representativitat, a les empreses, a les institucions i des dels diferents moviments socials dels quals formem part. Molts són els reptes que com a organització sindical de classe i sociopolítica hem d’afrontar. No hi ha futur sense sostenibilitat i aquesta implica respecte i igualtat, a tots els nivells.

Les dones i homes que formem part de les CCOO PV Comarques del Nord, des de la primera afiliada i afiliat, passant per tots els càrrecs sindicals i fins arribar a mi, com a nou responsable d’aquesta organització, hem de sentir-nos orgulloses de representar la millor tradició obrera i hem de ser conscients d’aquesta gran responsabilitat. Aquesta responsabilitat s’ha de traduir en continuar alimentant el millor instrument per la defensa dels interessos de la classe treballadora, dels seus drets, de conquerir-ne de nous, d’arribar al màxim de centres de treball i de saber respondre a les noves realitats que estan donant-se al món del treball. Una tasca il·lusionant i encoratjadora que des de la decència i els valors de les CCOO em duu a fer una crida per a que us hi apropeu, per a viure-la des de dins i participar d’ella, des de la crítica constructiva, que és la millor eina de progrés. Perquè com ben bé sabeu res és per sempre, la conquesta de drets i llibertats deu ser una acció continuada i de militància sostinguda. Tenim una tasca molt important cara al futur d’aquesta organització, i per tant d’aquesta societat. Tasca que, com ja he expressat, cal realitzar-la des de la coherència, la cohesió interna i des de la força que ens dóna el treball conjunt, i la mirada cap al futur.

I si d’unió parlem, cal un equip de treball, un equip que el completen, a més de les diferents adjunties, la companya Esperanza Gallego, qui ja venia assumint responsabilitats importants en l’equip anterior, les companyes Lidón Beltrán, qui assumirà les responsabilitats associades a la secretaria d’Organització, i Natacha Jiménez, amb les secretaries d’Ocupació i Moviments Socials. El càrrec no fa la persona. Comença una etapa nova però seguiré amb la porta del despatx oberta a l’afiliació, entitats, plataformes, per totes i tots.

No puc cloure sense agraïments. No puc oblidar les companyes i companys d’empresa, són ells qui em van donar la confiança en les eleccions a RLT i l’origen de la meua implicació activa per la defensa dels drets laborals i socials des de les CCOO, ni tampoc de totes les companyes i companys que en l’intern del sindicat han anat confiant en mi. I ara, més a la bora, a Manel Nieto per donar-me en el seu dia l’oportunitat de treballar en un equip que crec que hem deixat aquesta organització en un bon lloc, en el lloc que es mereix. I evidentment, agrair al Consell de la Unió Intercomarcal la confiança dipositada en mi dimecres passat 12 de febrer.

Salut i força per continuar la lluita.

*Secretari general de CCOO Comarques del Nord