Els veïns d’Onda es tornaran a beneficiar aquest any del Pla Local d’Impuls a la Rehabilitació posat en marxa per l’Ajuntament d’Onda. Els ciutadans podran optar a ajudes de fins a 4.000 euros per a reformar el seu habitatge individual o de fins a 5.000 euros per a edificis plurifamiliars o residencials. Un Pla Local que posa l’accent especial a l’interior dels habitatges, prioritzant l’habitabilitat i accessibilitat, a banda de continuar impulsant la rehabilitació d’edificis d’ús residencial, fomentant l’accessibilitat, salut i estalvi energètic.

Donem així resposta a una demanda de la societat, doncs els resultats de l’any passat ho demostren. Un total de 55 persones s’han beneficiat d’aquestes ajudes i han suposat 152.269 euros d’inversió, amb un impacte d’117 empreses beneficiades.

COM ES POT comprovar, l’objectiu d’aquestes ajudes municipals no només suposen un impuls a la rehabilitació de l’habitatge de l’espai urbà consolidat. Sinó que a més a més suposen un impacte econòmic en diversos sectors. Per una banda, es dinamitza l’economia local de la ciutat, doncs són diverses les empreses de la construcció que es beneficien indirectament d’aquestes ajudes. A més a més s’incentiva la nova contractació creant noves oportunitats laborals a persones aturades.

Contractació que, d’altra banda, també l’Ajuntament d’Onda incentiva. Hem aprovat ajudes directes de 500 euros per a contractacions de almenys tres mesos, 1.000 euros per a sis mesos i 1.500 euros per a contractes indefinits. Ajudes que s’uneixen a altres accions que està realitzant l’equip de govern en matèria d’ocupació, com cursos de formació o tallers.

NO N’HI HA DUBTE que l’Ajuntament d’Onda és un referent entre el pobles del voltant en ajudar als seus veïns. Ajudes que arriben a tots els sectors socials i econòmics de la ciutat amb l’objectiu de millorar la seua qualitat de vida i fer d’Onda un poble on viure.

*Alcalde d’Onda