En un moment crític en què la població està especialment sensible, preocupada i angoixada, la informació veraç, la transparència, la claredat i la resolució dels problemes de la ciutadania són més que necessaris en qualsevol lloc, però també a la nostra ciutat, en contrast amb la manipulació i la desinformació interessada que fomenta la incertesa i l’alarma.

I és que a Borriana algunes persones anteposen la frívola propaganda a la solució dels problemes, que fomenta una opinió pública segons la interessada i, de vegades, fins i tot perversa finalitat dels manipuladors populistes. Una actitud totalment intolerable i perjudicial en aquests moments tan delicats, que aprofita el dolor i la situació crítica d’algunes persones i famílies per a servir-se d’elles. Des del govern municipal prioritzem la resolució dels problemes de la ciutadania, lluny d’individualismes i de partidismes que no duen a cap lloc. Assumim el nostre compromís amb responsabilitat i lleialtat. El nostre interés és el benestar de la ciutadania i només ens sentim satisfets quan la ciutadania està satisfeta, tot i que hi ha persones que això no ho poden entendre.

En aquests moments difícils per a totes les persones, la ciutadania es mereix honestedat i que les persones que actualment representem la corporació municipal arrimem el muscle en la reconstrucció social i econòmica de la nostra ciutat, i que anteposem el benefici col·lectiu als interessos individuals.

Cal que ens adonem que desinformar i vendre propostes impossibles de dur a terme, tant econòmicament com legalment, no afavoreixen a ningú i juguen en contra de tots, especialment dels nostres veïns i veïnes. Tan sols serveixen per a confondre i embolicar en una situació d’extrema gravetat. Encoratjar amb falses fórmules contribueix a la inseguretat i a la incertesa.

Precisament, en moments de crisi és quan els governants seriosos i responsables treballen conjuntament per buscar solucions, prenent decisions que poden, fins i tot, no ser del tot encertades. Però també és quan els incompetents busquen culpables «a bou passat» per traure’n profit polític sense que els importe en absolut la situació de les persones. Borriana, els borrianencs i les borrianenques, ens mereixem un esforç rigorós i seriós per a tots i per a totes, i no populismes fàcils que tan sols es preocupen de recórrer a les falsedats i a la manipulació i de deformar la veritat i la realitat.

Malgrat tot, des del govern municipal de Borriana continuem treballant per i per a tota la ciutadania de la nostra ciutat, incrementant recursos en ajudes d’emergència, augmentant el personal d’atenció en Serveis Socials o promocionant el comerç local o convocant ajudes per a autònoms, pimes i mutualistes, entre moltes altres mesures.

*Alcaldessa de Borriana