L’inici de l’any 2020 ha vingut amb il·lusió. D’una banda per la formació d’un govern progressista a Espanya, liderat pel Partit Socialista i Pedro Sánchez. S’obri una nova etapa amb els objectius clars d’aconseguir la justícia social, la llibertat i la cohesió territorial. I també amb el gran repte de canviar el model de finançament autonòmic. Serem exigents amb totes les necessitats que tenim els vallers i valleres, com hem fet fins ara governara qui governara. Perquè la nostra prioritat és la Vall d’Uixó.

D’altra banda, pel que es refereix únicament a la nostra ciutat, també hem començat este 2020 amb molt bones notícies, ja que la Generalitat valenciana ha confirmat que destinarà mig milió d’euros a la finalització de les obres de la residència per a malalts d’alzhèimer. Una infraestructura que prestarà un servei molt necessari i reivindicat, després de molts d’anys d’espera.

En l’àmbit sanitari també tenim novetats, perquè la Conselleria ha renovat l’equipament de radiologia del Centre de Salut I (Octavi Ten), amb equips que utilitzen la tecnologia de detecció digital de la imatge i un software que permet el seu tractament i emmagatzematge immediat. Això redueix el temps d’exposició radiològica als pacients i als professionals, redueix les emissions de CO2 i fa que el flux de treball siga més ràpid i es puguen atendre més pacients.

La Generalitat valenciana també ha concedit ja l’autorització per a retirar les plaques de fibrociment de l’antic edifici de l’INSS, pas previ i imprescindible abans de demolir-lo i començar les obres d’ampliació i reforma. En les pròximes setmanes tindrem avanços, ja que actualment s’està seguint tot el procediment legal en prevenció de riscos laborals i de control mediambiental.

Un dels primers projectes que hem posat en marxa enguany des de l’Ajuntament és la campanya Pressupost al teu barri. Setmanalment l’equip de govern visitarem un centre social per a donar a conéixer als veïns i veïnes el pressupost municipal per a este 2020. Volem fer accessible a totes i tots el document més important de la ciutat i a més escoltar els suggeriments o queixes de la gent.

En l’últim ple municipal vam aprovar uns pressupostos de 35 milions d’euros que volem que els vallers i valleres coneguen en què els beneficia. Esta és una aposta més per la transparència, la participació i la proximitat, impulsada per la Regidoria de Dinamització de Barris, que està demostrant que era necessària per a millorar la coordinació entre les associacions de veïns i l’Ajuntament, que ara tenen un contacte més directe.

El primer barri que visitarem amb esta campanya és el Toledo, este dimecres 15 de gener, a les 18.30 hores. Seguirem pel Carbonaire, el 5 de febrer; Colonia San Antonio, el 12 de febrer; i Grupo La Unión, el 19 de febrer. Fins al mes d’abril farem parada en tots els centres socials de la ciutat. Vos anime a participar, perquè la política ja no és anar a votar cada quatre anys. Ara comptem amb la ciutadania cada dia i este Pressupost al teu barri és un clar exemple.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó