Jo no sé a vostès, però a mi eixa pel•lícula em va flipar. Tinc certa predilecció per les pel•lícules en les que el temps es doblega i l’espai es multiplica i, en este cas, em sembla sublim eixe moment en què Matthew McConaughey està flotant darrere de la llibreria de casa en diferents moments de la seua vida , una espècie de vida simultània després d’haver entrat en un forat negre en el que amb pols, llum i un llibre caigut obté les pistes de com salvar la humanitat d’un món on s’acaba l’oxigen.

L’existència de realitats paral•leles, que entenc que és difícil de creure, segurament tenen com a principal valedora a la portaveu del PP local, Begoña Carrasco. A veure, no ens equivoquem, no és que Begoña siga doctora en física. Que jo sàpiga eixe no és el seu fort. Però el seu argumentari, la seua veritat absoluta a l’hora de dibuixar el món i la ciutat en la que vivim fa temps que va deixar d’encaixar amb la definició de cinisme i només pot ser la causa de dos possibles raons: o bé la de viure en una realitat paral•lela o bé la de estar disposada a qualsevol cosa per aconseguir el poder.

Begoña pensa que la llibertat que vostès i jo tenim de decidir com viure la nostra fe passa per fer que tots entrem a missa. La portaveu popular també es queixa de falta de transparència al mateix temps que amaga la seua agenda i obvia la corrupció que no fa tant s’asseia en la mateixa bancada on està ella i que tenia als mateixos companys de partit que té ella. Begoña té la veritat com sols els demagogs són capaços de tindre-la. I diu que vol allò millor pels castellonencs mentre al mateix temps fa esforços no per fer oposició, que això seria legítim, sinó per impedir que governem, encara que això signifique no accedir a fons europeus, no poder buscar nous models de participació, no poder aconseguir la garantia jurídica per les nostres empreses que dona un pla general d’ordenació urbana, o bloquejar l’administració per a que no els puguem atendre. Begoña està sense estar, vol sense voler, intenta fer creure que és el que no és amb la certesa que sols dóna la demagògia i la falta de reflexió. Tingue-ho vostè clar, si en política no dubta mai, vostè és com Begoña.

*Regidor de Compromís per Castelló